Merhaba ben 19. haftam da Perinatolojiye gittim sol lateral ventrikül 7.1 ölçü bir ay sonra takip için çağırdı 8.1 olmuştu kendi doktorum çok fazla önemsemedi ama üst sınır on milim olduğu için takip edilmesi gerektiğini söyledi 30. haftam da özel bir peri Natala gittim Perinatoloji bu sefer 9.4 ölçtü bana şöyle söyledi bu muhtemelen daha önce ölçüldüğünde de 9.dörttür artmamıştır %99 bir şey olacağını düşünmüyorum dedi ama ben iki aydır çok endişeliydim ben de sizin Gibi gibi araştırdım bebeğim erkek genellikle erkek bebeklerde görülüyor diye ben de okudum bir de kafası biraz büyük dedi ona bağlı olarakta biraz geniş görülüyormuş yanında herhangi bir bulğu yoksa çok önemli değil galiba doktorum bu şekilde çok fazla hastasının olduğunu daha sonra hiç geri dönmediklerini söyledi demek ki çok fazla bir şey çıkmıyormuş bunun sonucunda çok görülen bir şeymiş yani hatta 18 milim olan bir hastam vardı gebeliğin sonlandırılması gerektiğini söyledik sonlandırmadı şu an altı yaşında herhangi bir tedavi görmedi gayet normal dedi yani sonuç olarak bana %99 bir şey çıkmaz diyorum hatta %1’in altında dedi şu an 32 haftalığım Tekrar gitmedim doktor ne kadar böyle dese de tabii ki ben endişeliyim okuduğuma göre doğumdan sonra da da düşüyor muş, Beyinle ilgili daha önemli olan olan başka şeylere baktı onlar da bir sorun görmedi galiba yanına bir bul ve eşlik etmezse çok da önemsenmiyor anladığım kadarıyla