Sezaryen olucam bilmiyorum anestezi seceneklerini daha önce Sezaryen olan fikir verebilir mi hangisi daha iyi
Sezeryanda anestezi
- Düzenlendi
Busracecen ben genel anestezi oldum kendi isteğimle uyanırken tansiyonum yükseldi onun haricinde olumsuz bişey yaşamadım spinali bende merak ediyorum aynı zamanda korkuyorum ikinci gebeliğim doktor spinal seç dedi
ayanarta1 bilmiyorum ya yakınlarımdan kimi tam uyu kimi yarim diyo eksisi artışı ne bilmiyorum
- Düzenlendi
Busracecen spinal oldum aşırı rahat geçti agrikesicilerin etkisi geçince bı iki saat ağır ağrım oldu ama o da olacak normaldir kaç kat kesiliyoruz. İki saat sonra ayağa kalktım yürüyüş falan yaptım eve geldim süpürge falan açtım eve o kadar rahattı. İkinci doğumum da Mayıs’ta yine spinal secicem bakalım hayırlısı. Bebeğimi yüzüme koydular öptüm kokladım çok güzeldi iyi ki spinal tercih etmişim o anı asla unutamam
Spinalde herşeyin farkındasın hisler var ama acı yok bebegi çıkardıklarını ellerini feln hissediyorsun ama acımıyo 3 dk sonra feln bebegini gösteriyorlar sonra bebek çıkıyo muanesi feln olurken seni dikiyorlar başında birisi oluyo sorular soruyo sohbet felan yapıyosun müzik feln açıyorlar doktor geliyo arada iyimisn diyo destek oluyo hemen geçiyo o yüzden yani benmki öyleydi güzeldi
Busracecen spinal ol canım o daha rahat birkaç saat içinde ayaklarının uyuşması geçiyor yavrunun sesini duymak iyi gelecek sana o anda 🥰
- Düzenlendi
MasalSara agriniz oldumu sonrasında kalıcı bide sonda takılıyor mu açıyor mu spinalde sirtına mi yapılıyor iğne
azracan20 sonda takılıyor mu
Busracecen acı ister istemez biraz oluyor agrı kesici yapıyorlar sürekli zaten en çok dogumdan sonra karnıma bastırma işlemi yapmıştı ben ne yapcagını bilmediğim için bastırınca acıdı biraz korktum bilinçsiz oldugum için başımda ağrımadı benim kimisinde baş agrısı çok oluyo diye biliyorum mesela miğreni olana tavsiye etmiyorlarmış
Busracecen belden yapılıyor acımıyor sondayıda hiç hissetmedim takılırken
Busracecen spinal daha yaygın şu sıralar ama ben genel olmak istiyorum
Çok kararsızım ya ne zor birsey
Ben de spinal oldum çok rahat geçti hiç doğum yapmamış gibiydim yani uyuşmanın etkisi geçince en ağır ağrım regl sancısı gibiydi çok şükür hemen ayağa kalktım ve hiç ağrım olmadı sadece anesteziyi yaparlarken tam kambur duramadım ilkinde olmadı ikincide biri gelip omuzlarımdan bastırdı öyle oldu . Elleri dokunmaları hissediyorsunuz hatta ben anestezi hemşiresine dedim ben hissediyorum bacağını kaldır bakalım dedi kaldıramadım 😀 oda dediki dokunmaları hissedeceksin zaten biz senin acı hissiyatını aldık sadece dedi öyle yani bence spinal daha iyi
Bsra-96 içimi rahatlattiniz pazartesi bende sezeryan olucam bakalım
Busracecen 2sindede Spinal oldum güzeldi ilki daha iyiydi 2. Sezeryaa deli gibi hasta şekilde girmiştim biraz tansiyon oynaması yaşamıştım
AsyAyse merhaba ben cok korkuyorum bugun kan alirken bile bayildim 15dakika kendime gelemedim. Spinal zor mu igne vs :(
Busracecen en iyisi ve konforlusu genel anestezi sadece uyandığında acı hissediosun onuda ağrı kesicilerle aza indiriolar bende korkuodum ama iknciyde genel düşünüorum çok rahat ettim
AsyAyse banada böyle yaparlar inş bende uyustukdan sonra takılmasın isticem
Busracecen evet canım sondayı bazı hastaneler ameliyattan hemen önce bazıları da ameliyat sırasında takıyor