Sare09 isil-ay kızkardeşi öyle demiş sözde biz burda ne konuşsak koşa koşa gidip kızkardeşini arıyor onlar beğenmeden olmaz kendi kızının ismi fatma çok tepki gösterince bende eşime kızkardeşinin ismini neden fatma koymuş dedim terbiyemi bozmak istemiyorum ama en son olan muhabbette eşime de bağırdı eşimde sen neden kızkardeşimin adını fatma koydun dedi ama yok illa kızkardeşi annesi felan beğenecek yada onların dediği isim olcak söylediği isimde elif yani sanki o çok yeni herkes elif koyuyor artk
isil-ay Sare09 benım annem 45 yasında onunda adı elif :) aynen çok yeniymiş . 2 gun bak desen bebege bakmayacak kişiler gelip isim hakkında yorumu bırak agız acmamaları lazım . Fikir bile almak hata bence dırek esınızle netlestırın kapı susu vs yaptırın ozaman cıddıyetı anlarlar dıye umuyorum :)
Sare09 isil-ay valla fikir vermelerinide istemiyorum ama iyiki bi bebek odası aldılar düğünümüzde hiç bir şey yapmadılar şimdi oda aldılar diye kendilerinde o hakkı görüyorlar bence, en son eşime bağırınca bende eşime dönüp boşver konuşmaya gerek yok doğumdan sonra öğrenir herkes dedim ama şimdi eşimde istemiyor ışıl ismini huzursuzluk olmasın diye sanırım, bebek odası almışlar diye borçlu hissediyor oda kendini ailesine karşı
Aycha Sare09 Son karar elbette size ve eşinize aittir ancak Işıl hiç bir zaman eskimeyecek çok zarif isimlerden. Ayrıca eski bir isim olsa ne fark eder. Anlamı, kulağa hoş gelmesi güzelse, uygundur diye düşünüyorum, naçizane.
Sare09 Aycha bende eskimeyecek bir isim olarak görüyorum kulağıma da hoş geliyor ışıl ışıl bir kız olsun istiyorum belkide ondan hoş geliyor teşekkür ederim 😇
Merve_3351 Sare09 istemeyecek ne hakki varmış herkes kendi doğurduğunda hak sahibi başkasına düşmez isim koymak Eski bir isimde değil çok güzel
Sare09 Merve_3351 kendin doğur ona koy diyeceğim en son, işte hiçbir zaman saygımı bozmadığım için böyle oluyor 🙂
Eda91- Sare09 yani saydığınız isimlerden sadece Aybige isminin anlamı var. Aybüke değil, Aybige’dir o. Ben tercihimi Aybige’den yana kullanıyorum
Sare09 Eda91- haklısınız ama aybigenin telaffuzu biraz zor geldi bana belki aybüke ondan ordan türemiştir diye düşünüyorum bilemiyorum