Lavinya_16 Ben ev yapımı limonatayı tercih ediyorum kendimi yapıyorum evde Hem ben içiyorum Hem çocuklar içiyorum çok da güzel bir tat oluyor şu an yaz da iki tane portakal 2 tane limonun dışını önce iyice yıkayıp sonra rendeliyoruz küçük yerinde sonra bunları aynı salatalık doğrar gibi yuvarlak yuvarlak doğruyoruz üzerine az bir şey ne kadar istiyorsak şeker gezdiriyoruz iki buçuk su bardağı da su ekliyoruz sade su Bu biraz yarım saat falan suyun içinde dinleniyor hem rengini falan salmış oluyor rendeliyoruz ya asidi biraz girsin istiyoruz çok faydalı oluyor çünkü elimizle iyice eziyoruz dinlendirdikten sonra böyle hamur yoğurur gibi böyle bayağı eziyoruz yani sonra süzüyoruz süzekte kalan tortusunu tekrar kaba koyup üzerine yine biraz su ekleyip yine biraz bekletip eziyoruz eziyoruz ezerken biraz beklesin de çok güzel bir şekilde bunu iki tane limon 2 tane portakaldan 2,5 litre meyve suyu çıkıyor ve bu sana Hemen hemen bir hafta falan gidiyor düzenli kullanımda sabah akşam kullanımda özellikle aç karnına kullanımda Bağırsakları tamamen temizliyor