Merve95281 yapmak çok zor biliyorum ama öyle yapsaydım böyle olurdu, şöyle yapsaydım bunlar olmazdı diye kafanızda döndürüp durmayı ve keşke demeyi bırakın lütfen.
Herşeyde bir hayır vardır, diğer hastaneye gitseniz belki çok daha kötü şeyler olacaktı bilemezsiniz.
Bebeğiniz şu an yanınızda ve sağlıklı, inanın ki bu çok büyük bir nimet. Anladığım kadarıyla eşiniz de çok anlayışlı, düşünceli ve size destek olan biri. Bu bakımdan da çok şanslısınız. Diğer kişilerin, ailelerin ne dediği ne düşündüğü hiç önemli değil. Kapınızı ve kulaklarınızı kapatın.
Çekirdek ailenizle kalın ve bebeğinizin bu zamanlarının tadını çıkarın. Çünkü zaman su gibi akıp geçiyor ve asla geri gelmiyor. Bebeğinizi de çaresizliği öğrenmiş diye görmeyin. Sevginizle ilginizle sarıp sarmalayın sadece…
İmkanınız varsa da psikolojik destek alın. Lohusa hisleriyle baş etmek zaten normalde de çok zor. Ama siz travma da olabilecek bir korku yaşamışsınız. Kalıcı olmaması ve daha hızlı atlatmanız için profesyonel bir destek çok faydalı olur.