• Gebelik
  • Çiğ et yiyince kesin toksoplasma olur mu

burhanaltintop sağlık ocağı da doktor da hamileysen direk yapıyor. Ben de hamile olduğumu öğrenince evde köpeğim var diye sağlık ocağından istemiştim testi
Happymammy yanlış anlama ama benim 10 yıldır köpeğim var o bile pişmemiş eti yemiyor bahçeye gömüyo 😂😂😂😂
8 ay sonra
burhanaltintop merhaba sız yazalı bayanolmus bende konuyla ılgılı post ararken sızı buldm bende içi pısmemıs kofte yedım sonradan farkettm tokaplazma testı yaptırdınızmı kac gun sonra kands bellı oluyormus sızın sonıc ne oldu acaba
    burhanaltintop ay küçükken annem köfte yapardı bende bi iki parmak alırdım. Iyyy nasıl yemişim 🤦‍♀️
    burhanaltintop
    Toksoplazma bir parazit çeşididir. Yediğin hayvanda bu parazit bulunuyorsa geçer, bulunmuyorsa herhangi birşey olmayacaktır. Bunun belirli bir oranı yok 100de 1 ihtimal dahi olsa ki çok daha fazla şuan en iyi senaryoyu yazıyorum bir ihtimal bulunuyor.
    Çiğ ürünlerle temas dahi bu parazitin bulaşmasını sağlayabilir.
      CinarBaykal evet drumda aynısını dedı 😊 pek onemsemedı ıcım rahatlasın dıye testı yaptırıcam ama 3 4 hafta sonra cıkıyormus kanda
      burhanaltintop tesekkur ederım cevap ıcın benım doktorda onemsemedı bende 3 4 haftaya baktırıcam sızınde sorun olmadıgına sevındım saglıkla kalın
      🙏