Zeynomsu bi hemşirenin bunları anlatması, doğum yapacak bi kadına bu şekilde anlatması her ne kadar yakınlık olsa da doğru değil. En sağlıklı olan normal doğumdur. Allah dişi canlıya bu özelliği vermiş. Evet zor olabilir , ama deneyimlemeden kimse bilemez zorluğunu, ki her doğum farklı, herkesin deneyimi farklı.
Sezaryen aslında bi ameliyat, riskli durumlarda , anne ve bebek sağlığı için mecburi yapılan Bo uygulama iken bizim ülkemizde yaygın bi şekilde keyfi olarak yapılıyor. Anne bunu tercih edebilir, kendine göre nedenleri vardır ama doktorların kendi rahatlari için anneleri korkutarak zorunda bırakmasına karşıyım.
Ben de ilk kez doğum yapacağım, normal doğum düşünüyorum. İkisi hakkında da olumlu olumsuz birçok yorum , deneyim var. Ama hiçbiri benim deneyimim değil. Başkasının zor oldu diye benim de zor olacak diye bir şey yok. Riskli bi durum olur, sezaryen olmak zorunda kalırsam yapacak bir şey yok. Korkmuyor değilim. 35 haftalık şu an. Zaman daraldıkça korkum, endişem artıyor. Ama bir yandan diyorum, Allah bu özelliği biz annelere vermiş, kolaylığını da verir. Bolca dua edip, normal doğum için yapmam gerekenleri yapıp Allah’a güvenip akışa bırakacağım. Allah hepimize kolaylık versin.
Ayrıca bebek 1,5 hafta önden veya geriden geliyo cümlelerini ben doğru bulmuyorum. Her bebeğin gelişimi, hızı farklı. Ayni olmak zorunda değil. Bazı bebekler kilolu doğar, bazıları zayıf doğar. Kuzenimin eşi 5 kiloya yakın 3 çocuk doğurdu normal doğumla. Ultrasonda 300 ile 500 gram arasında fark ediyor, burada yazan anneler ultrasonda ölçülen gramın daha altında doğduğunu söylüyor bebişlerin.
Demem o ki siz hangi doğum şeklini seçerseniz seçin başkalarının sizi korkutmasına izin vermeyin. Siz neye hangisine hazırsanız ona karar verin. Hazır olmak da biraz zor anlayabiliyorum sizi. 😊 Allah hepimize evlatlarımızı sağlıkla sıhhatle kolaylıkla kucağımıza almayı nasip etsin 🌸