asell13 Anneadayiisi bende ilk doğumda sütüm 4. Günü geldi bol bol su dinlen uyumaya çalış stresten uzak dur göğüslerine masaj yap duşta çok iyi geliyor 1 hafta öncesinde de anne çayı bestlak damla kullanacam inşallah ama doğumdan sonra kuru dut kuru incir ve kuru kurma deli gibi süt yapıyor helvada çok işe yarıyor annem bana sütlaç yapmıştı oda iyi geldi rezene çayı içebilirsin ananas suyu tavsiye ederim allah ne verdiyse hepsini dene canım hangisi işe yararsa 😂 ama en önce su sonra stres olma beni eltim ve kayınvalidem ilk günden strese sokmuşlardı ağlamıştım sonra ikisini evden kovdum 😂 bi kaç gün mamayla idare ettik sonra sütüm bol bol geldi
Nssyclk Anneadayiisi ilk etapta bebeği sürekli göğsünüze alın süt gelmese de emzirmeye çalışın. Geçen hafta doğum yaptım 2.gün süt geldi. Ama doğumdan itibaren hemşireler her mama öncesi göğsüme verdiler bebeği. Çok şükür gecikmedi. Bebeğim göğsümü emerek uyardığı için süt gelmeye başladı. Sütün artması için de ilk bebeğimde Solgar’ın Brewers yeast b12 diye bir takviyesini kullandım çok memnun kaldım. Şimdi yine onu kullanıyorum çok şükür sütüm iyi geliyor. Bir de tabi ki öğün atlamadan beslenme ve bol su içmek lazım.
Kubraa0608 Ben daha dogum yapmadım bir tecrubem yok ama bu konuda çok araştiriyorum okudumlarım ve ebelerın söyledikleri ilk 2 3 gün kolastrum ağız sütü diyorlar o geliyor ve mutlaka az da gelse bebek emmiyor diye emzirmemezlik yapmayın ve bebeginiz bu sütü içsin diyolar. Daha sonraları sütün gelmeye başliyormuş ve süt gelmiyor diye sagım makinesi ile sagım yapmayın elinizle sagım yapmayı öneriyolar. Sagım makinesi ile sagım yaptiginizda gögüs ikiz bebek olarak algılayıp daha cok süt gelmesine sebeb olabiliyormuş sütünüz boşalmazsa mastit olabilirsiniz. Bu nedenle elle sağım öneriliyor. Tabi bu durum kişiden kişiye değişir ama okudugum ve dinlediklerim hep bu yönde bilgi içeriyor
Gulkant_24 Anneadayiisi humana rezene çayı ve taze nane kahvaltıda yemeklerin yanında muhakkak ben öyle yaptım
kindacute Boza, tahin, susam, pekmez, incir, hurma çok güzel süt yapıyor canım. Bol bol su için, proteinli beslenin.