alisamomm Serapkayaa1234 bende 2 buçuk senedir evliyim ve 1.5 dene boyunca vajinismustum anlattığınız herşeyi bende yaşadım ve bu vajinismus değil biraz içeri giriyor vajinismus olsa hiç girmez diye kendimi avuttum hep fakat gerçek cinsel ilişki şu an sizin yaşadığınız gibi bir şey değil 1 seneye yakın zamandır kurtuldum bu hastalıktan size tek önerim daha fazla zaman kaybetmeden psikolojik destek almanız ben psikolojik destekle iyileştim ve evlendikten 2 ay sonra kızlık zarım bozuldu bende vajinismus değil olsa kızlık zarı bozulmaz diye düşünüp gitmedim sonra eşim gitmemi istemedi kendimiz halledebiliriz diye en sonunda karar verdim ve eşimle birlikte gittim 5 seansta iyileştim çok şükür ve şu an 5 aylık hamileyim ♥️ o yüzden daha fazla zaman kaybetmeden bir cinsel terapiste görünün sizi çok iyi anlıyorum 🫂
Melk_plt00 alisamomm seansta neler yapıldı nasıl başladınız nasıl bir psikolojik destek aldınız nereye başvurduğunuz ben de yapmak istiyorum gerçekten çok zor ilişki ağrıyor olmuyor ne yaptıysam destek almam lazım
Serapkayaa1234 alisamomm cok tesekkur ediyorum Allah razı olsun Rabbım saglıkla kavusmanızı nasıp etsin bebeginize 🤲🏻
_-7_- alisamomm merhaba vajınısmusken yaşadığınız bırlıktelıkte afedersınız esınız bosalıp sizde de boşalma oluyor muydu yanı haz zevk alıyor muydunuz. Bende 1 buçuk senedir evlıyım evlendık 2 ay sonra kızlık zarım bozuldu bende sızın gıbı vajınusmus olsam hıc gıremez diye düşündüm fakat gırerken bile çok canım yanıyordu hepsi gıremıyordu her doktora gıttıgımde alttan muayene yapılma sırasında ağladım ve o aletı asla sokturmadım suanda hamıleyım ve doktor rahım ağzıma bakmak ıcın yine o aleti çıkarınca sen vajınusmussun dedi hamılelıkten sonra psıkolojık destek al geçer dedi. Bu zamana kadar çok uluslu yaşadık fakat 2 kez harıc hıcbır boşalma zevk olmadı bende sırf esım ıcın sabrettım onun zevkı nasıl bıkmıyorum bile. Suan sızın durumunuz nedir zevk alma durumu oluyor mu
Gulklcc Serapkayaa1234 . Sizin kadar uzun süre olmasa da ben de kısa süreli bu durumu yaşadım. Biraz özel olacak ama size tavsiyem eşinizle ön sevişmeyi uzun tutun aceleye getirmeyin. Ve illa olacak diye kendinize de eşinize de psikolojik baskı yaratmayın. Baktınız olmuyor hemen bırakın sarılıp yatın. Ertesi gün tekrar deneyin. Eşinizin sizinle iletişimi ve kendinizi rahat hissetmeniz en büyük etken. Ve kayganlaştırıcı jel mutlaka kullanın. Bebek yağı, vazelin ben kesinlikle tavsiye etmem. Birkaç kullanımdan sonra artık jele bile gerek kalmayacak. Kendinizi çok rahat bırakın 🌸
Merve_3351 Serapkayaa1234 enfeksiyon olabilirmi cunki bendede hamileikte enfeksiyon var şuan önceden denediğimde cok acıyordu zorlandım ve yapmadım. Saglik ocagnda idrar tahlili verebilirsin
Gulmyk Serapkayaa1234 lütfen kadın dogumcuya gidin bende bu şekilde hamile kaldım ondan sonra doğum korkusu başladı hamile ilken gittim kadın dogumcuya bana sadece bakacağını söyledi ben bakarken kendimi öyle bş şıkmışım ki sen vajinusmus değilsin kalça kaslarını öyle çık sıkıyorsun ki ilişki imkansız dedi bana bir kaç apart verdi evde kendim deneme yaptım daha sonra kalçamı rahat bıraktığımda gerçekten ilişki olduğunu gördüm zor umarım hersey düzelir
Ebevegebe Kayganlaştırıcı jeller, bebek yağları vs. Çoğusu vajinada yanma yapabiliyor, ebe olarak tavsiyem zeytinyağı kullanmanız. Gebelikte de perine masajını zeytinyağı ile yapmayı öneriyoruz. Hem doğal hemde en iyi kayganlaştırıcı..
Yusragezer Serapkayaa1234 aynı şeyleri bende yaşadım ve yaşadığın şey vajinismus 5 ay sürdü benim ki ama şuan iki yıllık evliyim 35 haftalık hamileyim erken doğum riskim var sancıyla hastaneye gittim doktor açıklık varmı diye alttan muayene etti bende sen gibi çığlık çığlığa bağırdım ve adam döndü dedi ki sende vajinismus var dimi evet hocam dedim nasıl hamile kalabildin sen bu darlıkla nasıl ilişkiye girdn dedi zorunlu sezeryan olacaksın dedi bana yardımcı olabilirim yani bacım sana bir arkadaşım daha vajinismustu onada yardımcı oldum oda şimdi hamile
Yusragezer Serapkayaa1234 gerçekten çok zor bir süreç hem fiziksel hem psikolojik çöküyor insan seni çok iyi anlıyorum. tabi ki yardımcı olurum inşallah kurtulursun sende bu dertten
alisamomm Serapkayaa1234 amin inşallah Allah razı olsun sağol canım Allah sana da en güzelini hayırlısını nasip etsin inşallah ♥️
Lalemmm12 Serapkayaa1234 bizde o şekildeydik ama şöyle bişi var yeni olduğu için geri daralma durumu da mecvut onun için sürekli yapmak gerekir çocuk için de iyi çocuk içinse ilişkiden sonra ayağa kalkma ve üstüne uyu derim ben bu şekilde kaldım ❤️
Gmzgm Serapkayaa1234 ön hazırlığı uzun tutun bacım bende bu dertten muzdariptim seansa gittim olmadı kendi kendime çok şükür yendim. İlk girerken normal ağrı olmasi, kasma geldiği zaman derin nefes alip vererek devam edin eşin yavas yavas ilerlesin senin kontrolünde nefesin cok faydası oldu bana yoksa yine yapamazdım belki ve acı dedikleri bumuymus diyodu herkes yorumlarda inanmiyodum hic bisey hissetmedim eşim de çok idare etti sağ olsun sürekli gaza getirdi beni herkes yapiyo yaparsın diyerek açık açık da yazılmıyo simdi her sey hosuna giden seyleri yapsın eşin o an rahatlamaya çalış nefesle beraber bırak kendini inşallah faydası olur🤲🏻
semra2598 Serapkayaa1234 öncelikle kadın doğum doktoru ilgilenmedi demişsiniz o ilgilenmez çünkü onun alanı değil en fazla dediğiniz gibi kayganlastirici krem verir veya psikiyatri ye gönderir ona da gitmeye gerek yok söylediğim şeyleri adım adım yapın bana güvenin olacak. İlk olarak vajinismus muyum sorusunu kafandan at senin sorunun falan yok milyonlarca insan bu işi yapıyor hatta zevk ala ala yapıyor. Sen neden yapamayasin?? Gün içinde bir ayna al ve vücudunu tanımaya calis. Kegel egzersizleri yapın tuvalette çişini yaparken çişini tut bırak tut bırak bu senin kaslarını sıkıp birakmani sağlayacak. Günde ne kadar çişini yaparsan yap. İlerleme göreceksin nasıl orda çişini yaparken bırakıyorsun ilişki esnasında da kendini öyle rahat bırak. Olarak mesele oraya bir şey giremez düşüncesi daha önceden ilişki olmadığı için alışık olmadığımız için bize garip geliyor. Parmak egzersizleri ile olaya başlayabilirsiniz. Doktorun verdiği jeli ilk olarak bir baş parmağıniza sürün tek parmak olarak deneyin içeriye bu olduktan sonra 2. Korku olarak başkasının bir şeyi giremez düşüncesini yenmek için eşiniz kendi parmağını denesin. Bu işlemden sonra 2. Gün 2 parmağınızı önce siz sonra eşiniz sonra 3 öyle gidin oraya bir şeyin girebileceğini kabul ettiğiniz gün uygulayarak gördüğünüz gün olay çözülmüş olacak. Kısa sürede bende böyle bir olay yaşadım doktora da gittim hiç faydası olmadı psikiyatriye gönderirim dedi ama bunun için erken dedi evde kendim çözdüm. Bunları yaparak.
Berfgen Serapkayaa1234 bak sen vajinusmus değilsin ben asla yaklaştıramıyordum bırak ucunu falan. Ama yendim gidip hastanelere para vererek değil tabiki. Öncelikle kegel gezersiniz araştır onu yap bir güzel . Sonra reklam olacak ama #reklam değil diyelim trendyoldan dilatör setleri var onları al kayganlaştırıcı sür eşinde sana destek olsun yap onları bana dua edeceksin geçecek çünkü ben ileri derece vajinusmustum yani koca bir duvardım ama geçti çok şükür