Ben ssvd adayı bir hemşire olarak yazıyorum ki; arkadaşlar ortalama 3 5 bin lira fark var genel olarak normal doğum ve sezaryen arasında (bulunduğum çevredeki hastanelerin çoğunu arayıp fiyat aldım) bunu hara için yapıyor olamazlar çünkü bu durumda biz normal doğuma daha çok para Ödemiş oluyoruz.
Normal doğumda 1 gece sezaryende 2 gece yatış yapıyorsunuz ekstra gecelik ücret
Dolayısıyla 2 kişiden hesapla 2 kat fazla yemek ve servis ücreti olması lazım
Anestezi yapılıyor bunun için bir ücret alınması lazım
Sezaryende daha fazla damar yolu serum serum seti ilaç enjektör gibi sarf malzeme kullanılıyor bunların ücretleri olması lazım
Yani demek istediğim inanın işin içinde olanlar bu saydıklarımın toplamda 4 5 binden çok daha fazla edeceğini bilir ki en kötü özel hastanenin gecelik yatışı zaten 3 binden başlıyor.
Bende asla planlı sezaryeni önermiyorum acil durum olur çocuğun ve annenin hayatı riske girer veyahutta annenin bir sağlık problemi olur tabii ki bu durumlar normal dışı durumlar yani, ama doktor tatile gidecekmiş gitmeden alalım, doktorun mesaisi bitecek bitmeden alalım , aman anane babane olduğumuz şehire gelmişken alalım bilmem ne bunlar bana asla mantıklı gelmiyor, gelene de saygı duyarım 👋