iremkayaaaa 24.haftada şekerim çıktı ama benim sınırda tokluk 142çıkmıştı. Diyet verdi doktor. İlk zamanlar zorlandım tabi bende ekmek hamurişi makarna pilav yiyordum. Deneme yanılmayla bi düzen oturttum evde ölçüm cihazım var onunlada takip ediyorum. Diyetisyenede gitmiştim bi liste verdi onuda uygulamaya çalıştım.diyette tam buğday 2dilim yiyebiliyorum ama denedim oda benim şekerimi çıkarıyor.
Benim bulundugum yerde tam buğday ekmeklerini unla karışık yapıyorlar bi kaç aldım denedim baktım çıkarttı ekşi mayalı denedim oda çıkarttı. Son iki gün denediğim var siyez buğday unlu çavdar ekmeği yaklaşık 3dilim(ince tabi) yedim çıkartmadı. Bunun yanında 2-3yunurtalı omlet peynir zeytin salata domates yeşillik yiyorum kahvaltıda. Dün bu menüyle 1.toklukta 126çıkmıştı.
Akşamda unla yapılan çorbalar(2ymek kaşığı unla yapılan) beni etkilemiyor o yüzden bi kase içiyorum. Salatamda havuç oluyor oda etkilemiyor beni. Dolmaların içine konulan az pirinçte etkilemiyorum onlarıda yiyebiliyorum. yoğurtlu mezeler et tavuk dolma fasülye karnıyarık güveç(patates yok) kabak yemeği vb sebze ağırlıklı yemekler yiyorum. 1saat sonra ölçtüğümde menüye göre değişiyor 132-126-115-105 gibi değerleri görüyorum.
Değerlerim 105-115 gibi çıkıyorsa küçük bi dilim tatlıda yiyebiliyorum tatlıdan sonra tekrar ölçüm yapıyorum şekerim yine normal çıkıyor. Eğer akşamda sonra şekerim 135 gibi çıkıyorsa 1saat daha bekliyorum düşmesini sonrasında yine küçük bi dilim tatlımı yiyorum.
Mesela dün akşamdan 1saat sonra şekerim güzel çıktı 115. Çayın yanına atom kurabiye yedim(2adet) tekrar ölçtüm yaptım 1saat sonra 120 çıktı
Yemeğin üzerine bu tatlıları yesem şekerim çıkardı o yüzden kendime göre bi düzen oluşturdum tabi cihazımlada takip ediyorum. Benim şekerimi karbonhidrat çıkarıyor tam buğday az kaçırsam 150 falan çıkarıyordu.
İki litre su ve ara öğünlerimi yapıyorum kuruyemiş yada yoğurtlu meyve. Sizde yeni ölçüyorsanız bi haftada ancak oturur düzeniniz. Kendinize göre ayarlamanız daha kolay olur. Benim bu şekildeydi. Böyle devam ediyorum. Doktorumada sordum bazen 140ı geçiyor bi sıkıntı olurmu diye yok çünkü bende özellikle tatlıda kaçıyorum (örnek bi dilim ev keki- bi dilim kedidilli muhallebi yedim—1.saatte 144 çıkmıştı) doktor sıkıntı olmaz dedi. Ben tabi yinede dikkat ediyorum