ogretmen1anne_ benim de kardeşimin de iki ismimiz var birini kullanıyoruz. iki isim ancak arada kalırsam ikisinise koyarım 😁
İsim Tek Mi Çift Mi Olmalı?
ogretmen1anne_ bence çift daha iyi anne ve baba seçimiyle ikisinin istediğide olur çocukta istediğini kullanır ikisininde isimde hakkı var bence ama eşim tek isim seviyor tek koyduk benim istediğimi koyduk sorun olmadı öyle olunca 😂
Ben oğluma iki isim koydum, zira ilk ismi hem kızlara hem de erkeklere verilen bir isim. Yani ileride bey /hanım karmaşası olmasın diye 2.ismini erkek olduğu anlaşılan bir isim koyduk. Genelde ilk ismiyle sesleniyoruz ama ikinci ismi de kısa güzel bir isim. İleride isterse onu da kullanabilir.
ogretmen1anne_ be tek isim taraftarıyım kızıma da tek isim bıraktık bu bebisimize de tek isim olucak iki ismi çok saçma buluyorum bütün yegenlerimin isimleri çift herkes 1 tanesini kullanıyor o yüzden tek daha sade ve güzel
ogretmen1anne_ çift olunca okulda ve ailede farklı isimle çağrılma durumları oluyormuş bu da çocukta kimlik çatışmasına sebep oluyormuş. Genelde pedagoglar okulda farklı evde farklı isimle hitap edildiğinde çocukta kimlik bulma sorunu yaşandığını söylüyolar
- Düzenlendi
ogretmen1anne_ bence tek olmalı bir de soyisim ekleniyor çok uzun oluyormuş gibi geliyor bana etrafımda iki isim koyan tanıdıklarım var ama çoğunlukla hep bir tanesini kullanıyorlar ikincisi unutuluyor yada tercih edilmiyor boşuna koyulmuş gibi eşiminde iki ismi var ama ilk ismini hiç kullanmıyor mesela tabi herkesin kendi tercihi
Bence tek olmalı çünkü siz çift isim koyuyorsunuz hevesle ama çevredekiler hangisi kolay geliyorsa onu söylüyorlar. Madem tek isim kullanılacak neden çift isim koyalım kafasındayım
ogretmen1anne_ bu tamamen size kalmış. Ben her zaman tek isim koymak istemiştim. Benim üç ismim var o yüzden çocuğuma bunu yapmam diyordum. Ama yurt dışında yaşıyoruz. Eşim bir tane yabancı bir isim koyalım burada zorluk çekmesin dedi. Bu sebeple hem Türkçe, hemde yabancı bir isim koyduk.
ogretmen1anne_ ben çift isim takacağım kızıma ama uzun isimlerde de tek isim olmali. Ama çift isimlerde su yönden istediği gibi seslenilebilir
Seselif Pek bilindik bir isim olsun istemiyorum ya değişik gelsin kulağa
ogretmen1anne_ bence tek isim daha mantıklı hangi ismi seslenirsen cocuk onu kullaniyo zaten iki isim seslenmek uzun oluyo ama bazen eşler arası fikir ayriliklari ya da babaanne dede istekleriyle 2 isim olabilir maksat gönül kirmamak benim kizim tek isim oldu simdi oglumun ismini ben koycaktim kayin validem de koymak istedi ben kirmadim beraber koyalım dedim iki ismi olcak
btytgy iki isim olmasına rağmen o kadar çok benzer isimler var ki… mesele bi sınıfta 2den fazla Zeynep, Zümra, Alparslan, Yiğit vs var. Ee bu durumda tek ismi de olsa çocuğa ya soyadı ile ya da başka şekilde çağırma olacak. Kimlik karmaşası konusunda da tek bi durum yok. Çocuk bunu ayırt edebiliyor. Zira kuzenim 30 yaşında. Okulda, resmi yerlerde kimlikteki ismi söylenir, ama ev içinde mahallede adı başka bilinir söylenir. Küçüklükten beri öyle. Bunun çok fazla örneği var. Kimlik karmaşası yaşadıkları durum olmadı, adapte olabiliyorlar.
bebikylmz Teşekkür ediyorum 😍
Reina etkilesin ona gore cift isim koyuyorum ayrica isme gore kaderimiz sekillenmesi sacma geliyor bana kaderi Allahtan baska kimse etkileyemez :)
ogretmen1anne_ çift isim koyanlar neden mesela ben hiç anlamıyorum 1tane yetmiyormu sanki iki kisiymis gbi :):) çok saçma geliyor 2 isim
ogretmen1anne_ 2 isimli çocuklara yazık valla bu çocuk büyüyecek sınavlara girecek kodla kodla bitmez :):):)
Kelebekmisaliihayat sınıflarında aynı isimde başkalarının olması ya da isim soyisimleri ile çağrılmaları kimlik karmaşası yaşamalarına sebep olmuyor zaten. Ben bildiğim bir bilgiyi paylaşmak istedim sadece herkesin kendi tercihi tabi ki saygı duyuyorum :) dediğiniz gibi kimi çocuk etkilenir kimisi etkilenmez bilemeyiz, sevgiler ☺️
ogretmen1anne_ şu an herkes çift isim koyuyor ve çoğu iki isim olarak seslenmiyor bile ve ilerde çocukların sınıf listesi iki isimli olarak olucak ve ve yine herkes tek isim olarak seslenecekler saygı duyuyorum tabi ki ben tek isim koymayı düşünüyorum 🙏
ogretmen1anne_ tercih edilen isme bağlı bence . Her ismin yanına 2. Bir isim yakışmaz bence . Bazı isimlerde çift güzel oluyor. Ama genel olarak tek isim taraftarıyım. . .