@eceyc314 haklısınız genellememek lazım kusura bakmayın. Sizinkinin güzel amacı anlamı var mesela ama bazıları zorla aylarca ikinci isim arıyor mesela, devlet zorunlu tutuyor gibi sanki hahah😅 sağlıkla büyüsün çocuklarınız💐
İsim Tek Mi Çift Mi Olmalı?
Acelyapova tmm:)
Benim çift ismim var ve birini hiç kullanmıyorum. Eşiminde çift ismi var oda birini hiç kullanmıyor. Biz bu yüzden tek isim vereceğiz ☺️
ogretmen1anne_
Kesinlikle tek olmalı bence sonra karışıklık olduğunu düşünüyorum hem çocuğa zorluk hem çevreye zorluk ne gerek var bi de bazıları ilk ismiyle sesleniyor bazıları ikinciyle bazıları ikisini birden söylüyor bana gereksiz geliyor yani tek isim koyma taraftarıyım ben
İki isim çocuk için oldukça zor oluyor, kendini tanıtması sınavda kodlaması ya da ikisini de sevmemesi ihtimali var
ogretmen1anne_ tek psikologlar da isim tek kullanılmasını öneriyor ve bu çoçuk yarın sınava vs girdiğinde kodlama oluyor maalesef hayatı boyunca iki isimle seslenilen çok nadir oluyor ve unutma sınav geçersiz olan çok arkadaşım var benim şahsi düşüncem her zaman tek isimden yanadır .. sağlıkla gelsin bebişlerimiz❤️
ogretmen1anne_ 2 isim taraftarıyım günümüzde popüler çok fazla isim var bi bebek için çok tatlı hoş ama yetişkinlik dönemleri için öyle olmicaktır diye düşünüyorum 2 bebeğim oldu birine Yiğit Mirza koyduk Yiğit biraz anam babam üsülü Mirza ise çokta bilindik değil diye koymuştuk şu an kızım olucak Zeynep Elfin düşünüyoruz yine aynı mantık Zeynep anam babam usulü Elfin popüler gurupta ilerde hamgisini kullanıcağı onun tercihi🫶🏻
ogretmen1anne_ bende oğluma 2 isim düşünüyordum daha doğrusu 2 isimden ziyade birbirini tamamlayan uyumlu bir isimdi sonra çok düşündük herkes zor dedi çocuk içinde sizin içinde vazgeçtim ama içimde uktedir hâlâ Muhammed Alparslan koyacaktık Alparslan koyduk
btytgy aynı isimde iki kişi olduğumuz için soyadımla çağırıyorlardı. Ben bundan hoşlanmazdım. Gerçi ismimi de sevmiyorum. O da ayrı bi konu. 🤣 Anne baba ister iki isim versin ister tek isim versin, çocuk secmeyebilir, sevdiği bi ismi seçebilir. İsimle bağlantısız olarak başka sebeplerden kimlik karmaşası yaşayabilir. Bunların hepsi olasılık. İsim konusu bizim düşüncemiz, tercihimiz anne baba olarak. Herkese göre değişen bir şey.
Bazı yorumlarda özentilik, itici , saçma gibi şeyler yazanlar olmuş. Onların yazdıkları çok kırıcı. Sizin için söylemiyorum tabi ki. Üstünüze alınmayın. Herkesin kendi tercihi.
balim35 iki isim veriliyorsa ikisi de kullanılmalı ya da çocuğun sevdiği isim kullanılmalı diye düşünüyorum. Bazı çocuklar iki isminden birini tercih edip onu kullanmak isteyebiliyor. Ben de iki isim vermeyi düşünüyorum. İlk ismi çoğunlukla olmak üzere her iki ismi de kullanılacak. Kullandıkça, söyledikçe zaten ikisinin de ona ait ismi olduğunu anlıyor.
Asıl sorun sizin de bahsettiğiniz durumdaki gibi bir ismi kullanıp diğerini kullanmamak ya da bazılarının bur ismi bazılarını diğer ismi tek kullanmaları. Yani iki isimli olması değil. Eskiden de iki isim konuluyordu, bu kadar yaygın değildi elbette ama vardı. Halil İbrahim gibi , Hatice Kübra gibi, Muhammed Ali gibi…
Ben kendi ismimi sevmem mesela, iki ismim olmasını çok isterdim. En azından birinden birini seçerdim.
Biki isim konulacaksa birbirini tamamlayan , uyumlu isim olduğunda bi bütün gibi hoş oluyor diye düşünüyorum.
MrsMommyy1 ben de sizin gibi düşünüyorum. Ayrıca kodlama yaparken sınavdan önce hazırlık süresinde halledilir bu işlemler. Sinav suresi geçmez yani. Kodlama yaparken soyadı uzunsa asıl sorun yaşıyorlar.
Orn: Yakup Kadri Karaodmanoğlu
Örnek olarak yazdım. Soyadı kısa ise bu kadar sorun oluşturmaz.
İlk isim baskın olacağından en çok kullanılacak ismi İlk yazdırmak doğrusu. Sürekli olarak da ikisini kullanmak lazım ki ismine alışsın.
İstisna olarak ikinci ismi kullanabiliyor çocuklar. Popüler olanı daha çok tercih edebiliyor.
Örn Emine Sude E.Sude
Kezban Tuğçe K.Tuğçe
Şimdi bu kişiler 30 yaşlarında.
Çocuğun seçme şansı olabiliyor en azından
ogretmen1anne_
Han can felan neysede onun dışında iki isim gereksiz geliyor genelde tek isim le çagiriliyor
ogretmen1anne_ kız olduğunu öğrendiğimizden beri Gülce Lina dedik. Sonra sadece kimliğe Lina yazdırmaya karar verdik ama annemler Gülce ismini kullanacağız diyor inatla 🤦🏻♀️ Kimlikte Lina olacak ama Göbek adıyla beraber Gülce Lina kalacak. En başta herkese Gülce adını alıştırttık bir şey de diyemiyoruz😂
dogurangaplumba katılıyorum size. Ben de iki isimli biri olarak diyebilirim ki tüm resmi daireler ilk isminizi kullanıyor. Okulda bile annem öğretmenime bizim kızın notlarini okumadınız dediğinde diğer ismiyle okumusumdur cevabını alırmış. Ben hastanede sıra kacirdigimi çok bilirim. 🤭İlk ismimle çağırınca tabi ben alışık değilim o sıralar .. hiç üstüme alinmazdim 😆 ben çocuklarıma iki isim koydum ama sadece kullanmak istediğimiz ismi yazdırdım kimliklerine. Diğer isimlerini ikisi de biliyor ama
Pnrdrsn evet öyle daha mantıklı babam kendine ordu kurmak istediği için babamın adı kemal abime mustafa koymuş bana akif koyacakmıs kiz oldugumdan hatun koymuş nene hatundan esinlenmiş kardeşimdede sülale ayaklanmış bi ismini yengem diğer ismi bizlere koyduğu gibi annem koymuş kardesim şanslı bi 🤣🤣🤣
ogretmen1anne_ içinize nasıl siniyorsa öyle olsun bence ben iki isim koymak istedim ve koyduk şimdi sabırsızlıkla kızımızı bekliyoruz 🩷
Kaldı ki bugün Eda Ece doğum yaptı o da iki isim koymuş 😂 Mina İpek 🩷
ogretmen1anne_ bence tek
ogretmen1anne_ ben iki isim daha çok seviyorum
ogretmen1anne_ bence tek isim ben 2 isim koydum pişman oldum sadece teki söyleniyor çünkü