Son zamanlarda burada çok düşük vakası görüyorum ama içimdekileri anlatmak istedim. Ekim 2022 den beri çocuk deniyoruz ama olmuyordu. Kadın doğum da herhangi bir sebep söylemiyordu. Şans eseri dahiliyede prolaktin hormonumun yüksek olduğunu öğrendim. (En yüksek değerim 69du) endokrin bölümünde tedavi olurken de Amh 0.87 olduğunu söylediler ve tüp bebeğe yönlendirdiler. Hem prolaktin hem de Amh değeri için de çok kötü değerler olmadığı söylenmişti doğal yolla da hamile kalabilirdim ama vakit kaybetmeyin dediler sadece. Evrak toplama, rahim filmi, akciğer filmi, kan tahlilleri gibi uzun ve zorlu bir süreçten geçtikten sonra 28 Şubat’ta dosyayı zeynep kamile teslim ettim ve 29 Şubat’ta doğal yoldan hamile kaldığımı öğrendim. Kontrollerde de ikiz olduğu belli oldu. İkizlerden biri geriden geliyordu zaten 18 mart’ta kalp atışlarını duymaya gittiğimizde birininki duyulmamıştı. 10 gün bekleyelim dedi doktor. 25 mart’ta da hafif kasık ağrısıyla acile gittim. Yine kalp atışlarından biri duyulmadı ama diğerinin durumu önceki haftaya göre çok iyiydi. Kalp atışları güçlenmişti. Kalbi duyulmayan için de kendi kendine ufalıp kaybolacak dediler. Diğerini riske sokmasın diye de progestan başlandı. Bir yanım ikisi için de hâlâ ümitliydi ama bu durum ailecek bizi biraz yıprattı. Daha 7-8 haftalık hamileydim ama bir yandan da alınacaklara ufak tefek başlamak istiyordum. Heves ediyordum daha doğrusu. Daha önce ağız mendili dışında bi şey almamıştım. Emzik almak istedim sipariş oluşturdum. Her şeyde bundan sonra başladı sanırım. Eşim durumdan rahatsız oldu. “Niye erkenden sipariş veriyorsun durumlar belli. Kesin sonuçlansın sonra bakarız dedi” Zoruma gitti açıkçası evet birinin kalbi durmuştu ama benim tutunacak bir kalp atışım daha vardı. Bundan sonra aramız biraz açıldı ve kavga ettik. Sinirden ağzıma alınmayacak şeyler söyledim. Buna “ikiside gebersin sende kurtul bende kurtulayım” da dahil. Bedduam tuttu… Şimdi ikisi de yok. Son kontrolden bu yana 1 hafta geçti sadece 9.haftaya girmiştik. Elleri ayakları bile oluşmuş bu 1 hafta da. 25 mart’ta gittiğimde 6.5 mm di. Kalbi durduğunda 12 mm geçmişti. Hiç ağrım olmadı. Bu kadar çabuk büyümesini beklemiyordum. O kadar zoruma gitti ki ne yapacağım bilmiyorum