adarayaz Kızlar merhaba pcosla alakalı birçok post açılıyor. ve ben de kendi deneyimimi paylaşmak istedim sizinle. bu benim deneyimim tabiki herkeste aynı etkiyi vermek zorunda değil. yaklaşık 8 yıldır pcoslu olduğumu biliyorum. evlendikten hemen sonra eşimle çocuk sahibi olmak istedik. ancak dört beş ayın sonunda baktık olmuyor ve hemen doktora gittik ilk gittiğimiz doktor daha erken bir yıl geçsin dedi. ancak ondan sonra gittiğimiz özel doktorlar pcoslu zor çocuk sahibi olur birkaç tedavi deneyelim olmazsa mecburen tüp bebek dediler. birkaç ay tedavi gördüm baktım olmuyor doktora gitmeyi bıraktım. internetten araştırmalara başladım doğal yolla napabilirim sonra soğan kürünü denedim. soğan kürünü denedikten iki ay sonra şık diye hamile kaldım tam da evliliğimizin birinci yılını kutlarken hamile olduğumu öğrendim. şu an oğlum bir yaşında çok şükür dört ay önce ya bir daha aynı sıkıntıları çekersem diye korunmasız ilişki serüveni tekrar başladı ve üç ay kadar yine olmadı :( yine soğan kürünü denedim ve bu sefer yine hamile kaldım aynı ay içinde yaklaşık dört gün önce öğrendim :))
16eda16 adarayaz bende denemek istiyorum bu ay ama bir türlü adet olamadım en son 19 şubatta oldum malesef hala yok :( olduğum gibi bu ay denicem :) acaba tam olarak nasıl uyguladınız kaçıncı gün başladınız birde tarifini verir misiniz farklı farklı yapıyorlar da kabuğu soyuluyor diyen var soyulmuyor diyen var siz nasıl uyguladınız bilgi verir misiniz rica etsem
adarayaz ilk hamilelikte bir ilaç kullandım bu arada ben ona bağladım başta ama bu sefer o ilacı kullanmadım sadece soğan kürünü deneyince. tamamen soğan kürünün etkisi olduğunu düşünüyorum. bu arada pcosun kilo problemi yok ben de, adet düzensizliği var :(
adarayaz ve aynı zamanda gerçekten ama gerçekten kafaya takmamak çok önemli bunda da soğan kürünü deneyecem olursa olur olmazsa da nasip ne zamansa o zaman olur dedikten sonra hamile kaldım. gerçekten kafanızdan çıkarın bı düşünceyi çok zor biliyorum ancak nasibiniz değilse olmayacağını hiçbir zaman unutmayalım 🥲💖
adarayaz OnlyBaby bence adet başladığı günden başlayın ortası sonu falan değil o zaman regli düzensiz hale getiriyor. yani ben öyle deneyimledim.
Nuur2124 Öncelikle sizin adınıza çok mutlu oldum hayırlı olsun🙈ama bende soğan kürü tamamen ters tepsi herhangi bir kistim yoktu adetim duzenliydi.Sogan kürü denemek istedim bir yerde sakın kistiniz yoksa içmeyin bende kist yaptı diye bir cümle okumuştum .Yok ya binde birdir dedim.O ay çok sancilandim ve ay sonunda kistim olduğunu öğrendim🙈ardından bir kaç ay sonra da polikistik over olduğumu .Acaba soğan ölçüsünü mu fazla kaçırdım dedim .Birde adet gününü tam başlama gününde uygulamadim diye hatırlıyorum.Doktorum testesteron hormonunu arttırıyor o sebeptendir demişti . Bilmiyorum başına gelwn var mıdır 🙈Kistim atıldı o dönem çok şükür.Sonrasinda aşılama ve düşük yaşadım su an 3 buçuk cmlik iki adet kistim ve çok fazla polikistik yumurtam var.Demem o ki verilen ölçüyü örneğin yarım sogandi sanırım onu asla aşmamak gerekli diye düşünüyorum.Benden başka başına gelen var mıdır merak da etmiyor değilim🙈
adarayaz Nuur2124 ay inanmıyorum çok şaşırdım çünkü kiste iyi geliyor diye biliyorum bir arkadaşımın da kisti vardı onun kistlerini tamamen yok etmişti. ve pcos doğuştan diyebiliyorum sonradan oluştuğunu bilmiyordum 🥲
Gulaysrcn Nuur2124 benim başıma da geldi dediğiniz gibi bazen ters tepebiliyor🙂 benimde cikolata kıstım vardı hamile kalmak istiyordum. Doktorumdan habersizce denedim kistim 2 kati büyüdü o da yetmezmiş gibi adet düzenim bozuldu nerdeyse 1 ay her gün kanamam vardı. Doktora söyleyemedim bu kürü denediğimi 3 ay boyunca ilac kullanmak zorunda kaldim gebelikte ertelendi tabi🙈her tedavi herkeste ise yaramıyor öğrenmiş oldum şimdi gidip aktardan keçiboynuzu almaya bile korkuyorum🙂
adarayaz 16eda16 ben adet başladığı gün başladım bittiği gün bitirdim akşam ve sabah olmak üzere iki kez içtim sabah uyanır uyanmaz akşam yatmadan hemen önce soğanı direkt attım suya kaynattım kabuk vs soymadan soğanlarım küçüktü yani arpacık soğanlardan biraz daha büyük her bardağa bir bardak şekilde ve taze taze hazırladım
adarayaz Gulaysrcn yaa çok geçmiş olsun ben de özellikle belirttim bu benim deneyimim diye 🥲 çok geçmiş olsun 🫶🏻
adarayaz _asli1123 onun anlattığı şekilde yumurtlama gününe denk geliyor öyle de denedim düzensiz bir adetim oldu