Cansuyca canım başka bir doktorda tekrar çatı muayenesi ol derim ben çünkğ ilk oğlumda aynı şeyi yaşadım asla doğuramazsın dedi doktor sezaryene aldı şu an ikincide farklı bir doktorla dört kiloyu bile doğurursun çatın çok uygun dönüşünü aldım. Bazı doktorlar ne yazık ki sezaryen aşkına çatıyı bahane edebiliyorlar. Kaldı ki varsa bile böyle birşey lütfen doğumun kendisi başlamasını bekle. Doğum başlasın sonra sezaryen olsun. Bebek doğuma hazır olduğunda salgıladığı bir hormonla göbek bağı yoluyla anneye ileti gönderiyor anne beyninde doğum hormonları salgılanıyor böylece doğum başlıyor. Planlı sezaryende bebek daha hazır olmadan dünyaya geliyor. Ben ilkinde yaptım bu hatayı lütfen sen yapma. Bırak bebeğin hazır olana kadar kalsın içeride. Planlı sezaryenin bebek gözünden yarattığı travmayı şu şekilde anlatan bir yazı okumuştum;
Evinizde en güvenli ortamınızda huzurla otururken birden çatının yarılıp bir elin içeri uzanıp sizi zorla çekiştirerek evinizden söküp aldığını ve içeriden kat kat soğuk gözünüzde patlayan ışıkların olduğu müthiş gürültülğ bir yere çekip çıkardığını düşünün diyordu.
Bebek için büyük travma planlı sezaryen ki fiziksel olarak yaratma ihtimali olan eksikliklerden bahsetmiyorum bile.