17+3 den bildiriyorum mide bulantılarım tam anlamıyla bitmiş degil ama çok şükür koku hassasiyeti biraz azaldi.
Yaklaşık 3-4 gündür net şekilde hareketlerini hissetmeye başladım icerden hissediyorum ama karnima elimi koyunca dışardan cok hissedemiyorum.
Göbeğim orta boy kavun gibi su an son 2 haftadir yemek yemeye başladığımdan bir anda çıktı.
Dişim ağrımaya başladı cok felaket bir sey 😭
Ve size bununla ilgili bir hikayemi anlatmak dertleşmek istiyorum…
Dişim ağrıdıgi icin disciye gittim kanal tedavisi yapilmasi gerektiğini bu diş tedavisi icin en uygun zamanda olduğumu soyledi ama doktorumdan onaylı kağıt getirmeden yine de işleme alamam dedi , ben de onay almak icin doktoruma gittim doktorum yoktu baska dr a verdiler sirayi neyse girdim iceri onay alicam senin 3lü tarama testin varmış sonuçları çıkmış onada bakmamiz lazim dediler sonuçlar yüksek risk çıktı diyip apar topar perinatolojiye yonlendirdiler beni, gittim perinatolog dr bana direkt senin sonuçların gelebilecek en yüksek risk gelmis trisomy 21 dedikleri down sendromu durumunda risk grubuna dahilmisim ve bana direkt bu hastaliktan bahsetmeye başladı bu bebeklerin nasil oldugunu ne sartlar altinda yasadigini falan ultrasona aldi bakti ultrasonda her hangi riskli bir durum yok. Ama test yüksek risk çıktı diye amniosentez sıvısı almayi önerdiler kabul etmedim ama cok korkuttular beni ve acımasızca yolladilar. Bu olay cuma günü başıma geldi ve ben o günden beri ağlıyorum ctesi günü artik biraz olsun içim rahatlasin ve kesinligini ogrenelim diye NİPT testi denilen özel bir test yaptirdik ki sonucu %99,9 net bir sey soylecekler , simdi biraz daha sakinim çünkü sanki sonucun iyi olacağını biliyorum. Bu tarama testlerinin hep yanıltıcı olduğunu cok duydum etrafımdan neredeyse çoğu gebeyi bu sekilde korkutup üzüyorlar ama geneli sağlıklı bir bebek dünyaya getiriyormus. Böyle bir durum başına gelen var mi bana moral destek olur musunuz ?