balim35 benım tarafım daha heveslı ve heyecanlı ıkı tarafında ilk torunu olucak erkek 💙annemler bohça yaptılar aldıklarını bugun getircekler sabununa varana kdr almıslar emzık zıncırı yer minderi zıbın ne varsa aldılar💙🙏🏻 kocamın tarafı beşik alcak dört tanede zıbın almışlar,kaynanam hep kışlık ördü kazak yelek şimdi giydiremicegim için almadım daha yıkamıcamda,bende baya bışey aldım,kılo boy aldıklarımıza olur ıns 34 haftalıgım 2,50 kg olmustur bebegım,ay sonu dogum dedi dr bakalım nasıl kısmet,heryer kıyafet kımseden bısey bekleme bacım parana göre zevkıne göre al gıydır,mesela benım kocamın trafının durumu benımkılerden bı tık iyi ama daha ses yok almasınlarda zaten kendılerını sevmıyorum
Anneanne / Babaanne bebek için neler alacak?
@aysedagnur yaa işte bu da farklı bir durum üzülmeyin her annenin yapısı farklı oluyor 🤦🏻♀️ ne güzel size de böylr bir kayınvalide düşmüş şansınıza sizin yanınızda olan Allah ağız tadınızı bozmasın 🤗
balim35 bizde öyle bi durum yok, büyükler bir şey yapmıyor. Hangi birine yapacak ki, bi sürü torun var. 3 hafta arayla 4 torun gelecek.
Bizim tarafta ise yine bir şey beklemiyorum, annem gelsin yanımda olsun yeter. Maddi şeyleri biz hallederiz.
@Gezenlady sağlıkla kavuşursunuz ins az kalmış 🤗 ne güzel yine de iki tarafın katkısı olacak sizde de
- Düzenlendi
Kendi annemler beşik aldılar. Geçenlerde de e bebek e gittik annemle annemi de götürdüm yanımda yardımcı olsun neler alacağım konusunda diye birlikte gittik kasada ödeme yapmaya çalıştı ama ben ödettirmedim büyük konuşunca öylelikle geri çekildi kenara yoksa aldıklarımı da ödeyecekti ama kayınvalidemlerde dediğiniz gibi tık yok😄 hatta geçen sene kaynımın çocuğu oldu eltim demiş benim annemler beşiği alacak seninkiler de puset alsın diye onlara puset aldırdılar. Ben öyle şeyler söyleyemem tabi. Ama madem ona ne yaptıysa bana da onu yapması gerekmez mi. Biz şu an her şeyimizi tamamladık hala hiçbir şey almadılar. Geçen sene eltimin doğumu 10k ydı kaynım uyanıklık yapıp kayınpederime ödetti 10kyı. Benimki de bu sene 19 civarı falan geçen kayınpederim abine 10k vermiştim sizede 10k vereceğim ben hak geçirmem kime ne yaptıysam o diye konuştu durdu😄 ama düşünemediği bir şey var o 10 k onun doğumunun hepsine yetti bizim anca yarısına. Arada koskoca bir sene var 10k aynı 10 k olarak kalır mı saçmalığa bakar mısınız. Sırf eşimin hatrına ağzıma o kadar laf geldi de üzüldüm söyleyemedim. Bide hak geçirmem ben diyor. Düğünde de aynısını yaptılar kaynımın masraflarının %90ınını falan ödediler bizimkinin %60ı anca. Elbette bir beklentim yok sonuçta kimse bir şey yapmak zorunda değil ama bi kardeşe ne yapılırsa diğerine demo yapılır ben ailemden böyle gördüğüm için garipsiyorum. Ay bide ben hak geçirmem demesi yok mu😂
Kargoyla bi yarım altın bi künye yolladı görmeye bile gelmedi
balim35 Kız seninki demesin boşver benimki benim aldıklarıma bin tl vereyimde bunları ben almış olayım dedi para mara yok daha ortada benim aldıklarım bin tl den fazla dedim gıkıni çıkarmadı onu gec benim aldıklarıma sahip çıkıp millete ben aldım diyecek birde sormaması daha iyimiş bende sormuyo diye düşünüp duruyordum keşke sormasaymış 🤣🤣🤣🤣🤣 sormaması daha hayırlı oluyor bacım bazen
@Kelebekmisaliihayat masallah ne kalabalıksınız 😅 sizinkide tabiki farklı bir durum böyle birsey varsa aileden büyük şeyleri geçtim herkese bile bir parça hediye alması yeterli bu devirde kime yetişecekler ekonomik şartlar maalesef bunu gerektiriyor.. Benim ailemde ilk torun eşimin ailesinde ikimci kalabalık değiliz :))
@carpediemm1 ayy dur şimdi ortada elti varsa işler değişir 😅😅 kesinlikle noktasına kadar ne yapıldıysa aynısı yapılması lazım hele ki doğum masrafını karşılayacak kadar bir ekonomik güç varsa aynen dediğiniz gibi sizin de karşılanması lazım bu işler beni çok sinirlendiriyor burda ama ne yazıkki sizin değil eşinizin muhatap olup o tarafa ne yapıldı ise bize de yapılsın demesi lazım bence yani kendi ailesi ile o konuşsun siz haklısınız tabiki🤦🏻♀️ Ve beklemekte de haklısınız eğer kimseye bişiy yapılmamış ise size de yapılmasın böyle tipler yüze vurulmasını hak ediyor bence siz de bunu dile getirin
@dogurangaplumba 😅😅😅 değişik anne modelleri varmış cidden ne diyeyim
balim35 kız eşime sürekli soruyorum annen para verdi mi diye vermedi diyo o değil adamıda esek gibi kullanıyolar ha babası habire dişçiye gidiyo benimki özel şoför babasi gel dedikçe işten çıkıp geliyo bi mazot parası verdiği yok ben onlardan para filan beklemiyorum hiç sormasınlarda ama bizide eşek yerine koymasınlar birde altlı üstlü oturuyoruz çıldıraacaaamaaa
@dogurangaplumba ooo aynı apartmanda iseniz sizinki zor Allah kolaylık versin 😅😅
balim35 eşimin tarafi baya kalabalık. 10 kardeşler 😊
Bizim tarafta bi evin bi kızıyım. 3 kardeşiz. Yine de bi beklentim yok. Emekli maaşı ancak yetiyor babam, bi de kardeşim evlenecek ona hazırlık yapıyor.
Çok şükür eşimin kazandığıyla yavaş yavaş bibseyler yapıyoruz. Allah yardım ediyor. Her şeyi sıfır olacak diye bi şeyim de yok, çevreden kıyafet falan geldi.
Bu arada her iki aileye de çok uzağız. Bulunduğumuz ilde çevre akraba kimse yok.
Manevi destekleri, anlayışları daha önemli. Çok şükür ki yanımızda olduklarını biliyoruz. Önemli olan da bu bence
- Düzenlendi
balim35 dogacaginda Annem Ona yakın küçük büyük takim yelek şapka takım vs getirdi . Kaynanam Aynı 10 a yakın yelek Battaniye Falan verdi Kaynanamgil şuan pek almıyor kayinbabam yok . Annemler bayramlık olsun oyuncak olsun alır hep Ben iki tane oyuncak aldım sadece 9 buuck aylık bebisim Tabi Düşünecek olursam o zamanlar kayananmla pek iyi değildik Eltimden dolayı şimdi kusler iyiyiz öncesinde dertliyim
balim35 Kiz apartman olsa yine iyi başka insanlar görürüm müstakil ev 😭 astigmat ve miyopum var sırf görmeyeyim diye gözlüklerimi takmıyorum 🤦🏼♀️
balim35 kaynanam hic bisey almadi girumcemler biraz kiyaget aldi onlarda buyuk yas icin sozde kaynanam yelek orcekti son 1 ayim kaldi hala örcek😒 kendi annem ceyrek alsi dogumda takicakmks bide kiuafet alcak beraber gidip bakicaz zaten civilden ne varsa bu ananelerde var cidden ya benim ki de cimri kari almiyo aman almasim gidicek sacma sapan bisiler alcak hic almasin daha iyi