Deletedmom_112 Kızlar bebek doğunca tırnakları kesilmez diyorlar bu doğru mu ? Bide 40 gün dışarı çıkma, eve et alma, kurdela takmazsan albasma olur falan diyorlar. Bunlara uymak zorunda mıyım ?
yeschef-13 Deletedmom_112 Hayır tabikide bunlar ne sağlıksız düşünceler çevrenizde böyle insanlae varsa lütfen görüşneyin ya da ağzının payını verin.Hastaneden taburcu olduktan sonra her gün dışarı çıkabilirsiniz bebeğinizin 15. Gününden itibaren tatile gidebilirsiniz bunlar size zaten çook çook iyi gelecek şeyler 💐
biranneikievlat Deletedmom_112 Oğlumda kırkım çıkmadan başka bir ile tatile gitmiştim kendi yazlığımıza. Sadece denize girememiştim onun dışında gezmek ve değişiklik çok iyi gelmişti 🌺 Diğerleriyle ilgili bir bilgim yok ve mantıklıda bulmuyorum.
Srfclkkl Deletedmom_112 hurafe bunlar canım ya hiçbirine uymak zorunda değilsin. Doğum yaptığında vücudunun toplanma süresi 40 günmüş ve dinlenmen gerekiyormuş bunu süsleyip püslemişler yok o olur yok bu olur siye hepsi saçmalık yani. Sen kendini ve bebeğini düşün dışarıya çıkıp gezmek istiyorsan gez sen mutlu olursan bebeğinde senin sayende mutlu ve huzurlu olur ☺️
Deletedmom_112 yeschef-13 yaa ciddi misiniz çok teşekkür ederim o kadar mutlu oldumki şu an ben evde 40 gün kafayı yerim çok aktif bi hayatım var. Çok canımı sıktılar yok biri gelir dadanır korkutur eve et sokarsan bişey olur tırnaklarını kesersen bilmem ne olur mantık ne anlamadım bide bebeği tuzlayalım göbeğine para yapıştıralım falan diyorlar daha bir sürü şey
biranneikievlat Deletedmom_112 Rice ederim 🌺 Evet çıktım, oğlumu pusetiyle yanımıza aldık sahile gittik oturduk bi süre.
Melike_4949 Deletedmom_112 11 günlükken sarilik oldu kızım çıktım gece tek başına hastanede kaldım 5 günlükken kontrol oluyor ysni illaki çıkıyorsun canım birşey olmaz Allah’ın izniyle inşallah ☺️
Deletedmom_112 Melike_4949 beni şimdiden bunalttılar ya 40 gün evde duramamki çıldırırım bende çıkarım heralfe. Kaçtı sarılık değeri kaç gğnde geçti canım?
Deletedmom_112 Srfclkkl çok teşekkür ederim canım şimdiden bunalttılar 40gün eve hapsolamamki ben indan hava almadan nası durur korktum açıksası bu saçmalıkları duyunca
06Pembemavi80 Deletedmom_112 bazı insanlar sıkıntılarını yaşarmış 40 gün lohusaligin ondan gelmedir belki bu söylemler. Annemde bana akşam ezanindan sonra kapını ört , çamaşır bırakma sürekli besmeleyle iş yap gibi şeyler söyledi . Biraz maneviyatla ilgili. Kuranı kerim dinletin bebeğinize bol bol . Sağlıkla büyütün
Deletedmom_112 06Pembemavi80 çok teşekkir ederim Allah razınolsn kuranı telefondan dinletsek olur mu birinin okuması şart mı ?
Lebis35 25.gün 4 şehir gezdik kızımla :) Sadece tırnak kesmedim annem kestirmiyor onuda diğer şeyleri pek takmıyorum inanmıyorum açıkçası
Deletedmom_112 Lebis35 maşallah 4 şehir iyi cesaret nasıl baş ettiniz bebeiş durdumu enzirme alt açma falan zor olmadı mı ? Tırnak neden kestirmiyor babada kesme diyorlar ama nedenini sormadım hiç
biranneikievlat Deletedmom_112 Tam gününü hatırlamıyorum ama 40 ı kesin çıkmamıştı, hatta kayınvalidem de küçük görümcemde kırkı çıkmadan il il gezmiş diye gülüşmüştü benimle 😄😄 Çok şükür bişey olmadı Ağustos ayında doğmuştu rüzgar gelmeyecek bir şekilde pusette yanımızda tutmuştuk.
Srfclkkl Deletedmom_112 rica ederim canım korkma sen çık gez rahatlarsın şahsen ben doğumdan 1-2 hafta sonra bebişimle yürüyüşe çıkmayı planlıyorum kim ne derse desin umrumda olmaz
06Pembemavi80 Deletedmom_112 siz lohusasiniz zaten okuyamaz siniz. Telefondan sesi daha naif olan bı hocadan çocuğunda hani korkmayacagi rahatsız olmayacağı şekilde açarsanız iyi olur. İki bebeğim var onlarda öyle yaptım hep çok şükür. Bide Nebe suresi vardı uyku için çok yardımcı oluyor bı hoca vardı sesi çok güzeldi çok huzurlu ama adını bilemedim şimdi bı bakarım bulursam yazarım çok iyi oluyordu. 🌼
Naciyemutlu Deletedmom_112 ömrü kısalır gibi çok cahilce bi söylemden geliyo. Biz kullar nasıl ömür uzatır yada kısaltırız ki😔çok üzücü geliyo bana bu şekilde düşünceler. Ömrü veren de alan da Allah halbuki….
scucer Deletedmom_112 hicbirini yapmadim canim tirnagini da biraz kendini topladi hemen kestim. Bebegin uyudugu odaya kuran koyduk buyuklerimizde sık sık okudu ufledi icini ferah tut bunlar batil inanc