Evinuuu Erken doğumu tetikliyor ya da çok riskli diyenler var aynı durumu yaşayan varsa yardımcı olabilir mi ?
esnyz14 Evinuuu Hayır asıl gebelik şekeri varsa ve bu bilinmiyorsa gebelik zehirlenmesi yaşanması kaçınılmazdır bu da erken doğuma sebebiyet verir. 👍🏼 Hiçbir zararı yok şeker yüklemesinin. 2 dilim baklava yiyorsanız ya da 1 bardak kola tüketiyorsanız bununla aynı şey.
femaraprensesi Evinuuu bendede var 32 haftadan 38 e kadar hastanede yattım sezaryen la doğum yaptırdılar bebeğe şeker gecmesin sismesin diye 2800 dogdu
Evinuuu esnyz14 benim suyum fazlaymış doktor meyve yemeni yasakladı bişey olmasından korkuyorum.seker yüklemesi yaptiracam sürekli kontrol ediyroum hareket ediyor mu diye .ne yapacağımı bilmiyorum
esnyz14 Evinuuu O zaman muhakkak yaptırmanı öneririm. Zaten doktorunda yaptırmanı önermiştir diye düşünüyorum. Eğer şeker çıkarsa ona göre yemen içmen gerekir. Siz tedbirinizi alın bence🌸
Evinuuu esnyz14 sekerle arama mesafe koydum işin kötüsü canım tatlı istiyor ama tutuyorum kendimi inşallah yüklemeden sonra bı tehlikem olmaz .çok teşekkür ederim 😍💫
kitten11 esnyz14 Merhaba ben size bir şey danışmak istiyorum benim ilk gebeliğim 19. Haftadayım ultrasona göre 20ymiş 24-28 arasında şeker yüklemesi yapılıyormuş ama doktor bana dedi yarın gel yapalım şimdi tedirginim erken olması sonucu etkiler mi diye , eğer bende şeker varsa az çok belli olur mu bu haftada Eğer bende şeker varsa ve bu haftada belli olmazsa ben de gebeliğime bunu bilmeden devam edersem diye korkuyorum
Sadeceanne2 kitten11 😄😄ahh annelik Korkmayın düzenli beslenin bol yeşillik protein süt ve süt ürünleri çiğ bademim olmayacak şekilde meyve ve boooolll su Rabbim öyle güzel yaratmış ki Vücudumuzu. Bu aylarda. Sıkıntı yaratacak bir şey değil gebelik şekeri. 24 ten sonra yapılıyor ki Bebeğin kilo alması o süreçlerde hızlanıyo bide bu zamanlarda. Zaten yüksekse suyu fazla olur kan tahlillerinde bakılıyor o yüzden korkmayın Bende gebelik şekeri çktı 28. Hafta içindeyim şimdi diyetle kontrol de tutuyoruz insülin bile başlanma dı o yüzden Karbonhidrat lı yağlı gazlı ve şekerli gıdaları tüketme hiç korkma tatlı yiyorsan sütlü 1 dilim bişey ye mesela zaten. Şekerin bile olmasa bu şekilde beslenmen gerek bebek için
esnyz14 kitten11 Hayır hayır etkilemez diye düşünüyorum ben, neden erken yapmak istedi bilmiyorum ama en iyisini doktorunuz bilir bence ona güvenin. 😊
kitten11 Sadeceanne2 çok teşekkür ederim ☺️ korkum 19. Haftada yaptırmamdan dolayı yanlış sonuç çıkması , ben ne çıkarsa çıksın sağlıklı beslenmeye özen göstereyim bu saatten sonra 😢 yarın gidicem bakalım
Sadeceanne2 kitten11 yüksek olursa bebeğin suyu ve kilosu. Hızlı artmaya başlıyor sinyal veriyor vücut zaten bide ben şeker yüklemesi yaptırmadan önce yediklerim şeker oranında yüksek olunca başım da baskı ağırlık oluşuyor du diyet yapmaya başladım başlayalı artık olmuyor Korkma Allahın izniyle bişey olmaz bide benim kadın doğum doktorum her kan aldırdığı zaman aç kanımı 1 saat sonra da tok kanımı aldırır önlem amaçlı Sizde rica eder seniz yapar istemini doktorunuz
Gul_se77 Benim doktorum ani bebek ölümü demişti Ama doktora gidip şekerini duzenleyecek ilaçlar verirlerse bi sıkıntı olmazmış
kitten11 esnyz14 midem çok bulandı 20-30 dk sonra olduğu gibi çıkarttım :’) artık 24. Haftada giderim 😜
esnyz14 kitten11 inşallah o haftada tekrar böyle bir şey yaşamaz rahat rahat ölçüm yaptırabilirsiniz 😊
esnyz14 susaMom_ o kadar bir bilgim yok maalesef ama kendi değerlerimi yazayım buraya bende bir sorun çıkmamıştı Açlık 90,3 60 dk 119,9 120 dk 107,3 bu şekilde ve benimde 75gr idi
Rojdademirkol susaMom_ benim açlık 79, 1.saat 189, 2.saat 130 çıktı doktor diyet verdi. Gebelikte 1.saat önemli dedi ve sınır 180 dedi. Şimdi kendim alet aldım dikkatte ediyorum. Kendin evde olcunce 1.saat sınır 140 dedi açlıkta 100 altı olması gerek dedi
susaMom_ esnyz14 Sizin değerleriniz benimkinden çok daha iyi bugün sonuçlar için doktorum arayacak onu bekliyorum teşekkür ederim referans için 🙏🏻
susaMom_ Rojdademirkol Teşekkür ederiim bende sonuçlar açlık74 1. Tokluk 166 2. Tokluk 127 çıktı 1. Tokluk biraz yüksek sanırım ama 180 sınırını aşmamış doktorumu bekliyorum bakalım geçmiş olsun bu arada
Rojdademirkol susaMom_ evet güzel değerleriniz, cok teşekkür ederim sizede gecmis olsun. Olurda biraz yüksek bulursa ekmek, makarna,pilav kesersiniz yemeklerin yaninda salata, yesillik, yoğurtla devam ederseniz dengeleniyor🙏