Arkadaşlar dün şeker yüklemesi yaptırdım ve şekerim yüksek çıktı 50 ml olan suyu içtim doktorum dediki hafta içi birdaha gel 100 ml olanı yapalım ondada çıkarsa dahiliye ve diyetisyene yönlendireceğim dedi benimde kafam karıştı birdaha yaptırsam mı yüklemeyi yoksa yaptırmayıp diyetmi yapsam sizler ne yaptınız bilgi verirmisiniz
Şeker yüklemesi yaptıranlar bakabilirmi?
Tugce-89 nen de bi sorun cikmamisti kuzum ama ustte kalsin diye yorum yaoayim dedim ☺️
MorKelebek54 teşekkür ederim 🙏☺
Evet yüksek gözüküyor keşke ilk yüklemeyi yüksekle yapsalarmış bana 75 ile yaptılar normal çıktı değerlerim bence yaptırın zaten gazoz gibi bir şey aynıdır şeker oranları diye düşünüyorum
Tugce-89 50 gr da bile yüksek çıkmış tekrar yaptırmasının amacı ne acaba? Ben 75lik yaptırdım 1. Saat 183 çıkmıştı dahiliyeye gittim üç aylık şekere bir de aç tok baktı tekrar yükleme yapmadan oda yüksekti 150 falandı direkt diyet yürüyüş yap bence ama sen bilirsin ikinciye yapalım deselerdi kabul etmicektim o içeçeği içerken kulaklarım yüzüm yandı resmen. Evde ölçüyorum habire sınırda hep doktora yazdırdım insülin hafta ilerledikçe dikkat etsende kontrol altına alması zorlaşıyo ama bu değişkenlik gösterebilir. ( 31. Haftayı devirmek üzereyim)
Tugce-89 dahiliye git o seni zaten endokrine yönlendirip ölçüm isteyecek ve diyetisyene yönlendirecek. Biraz fazla çıkmış ama diyetisyenle çözülür ben öyle yapıp kontrol altına aldım
dinciklim6 bende dediğiniz gibi yapıyım birdaha boşuna yükletmiyim gidip konuşucam doktorumla
O glikozda zarar werecek hic birsey yok benm de dr 50ml 146 cikinca 100lük istedi onda cikmadı çok şükür nerden bilirosunuz 100lükte cikmıcak şeker yükselince insan farketmio
Tugce-89 bacağımda şişme olduğunu doktoruma söylemiştim şekerden şüphelendi şeker yüklemesi yapıldı kan alındı benden şekerim yüksek çıktı o yüzden dahiliyeye aynı gün yönlendirdi şeker aleti yazıldı dahiliye de diyetisyene yönlendirdi aynı gün diyet verildi
Sabah öğle akşam aç ve tok olarak şekerimi ölçüyorum not alıyorum diyetisyenin de verdiği listeye göre gidiyorum Salı günü kontrole gideceğim şuana kadar 86 kilodan 84.90 kiloya kadar düştüm 3 kilo da fazlam olduğu için doktor vermişti diyet doyurucu korkmana gerek yok şekerim de yüklemeden sonra birkaç gün yükseldi sonra düştü şimdi düşük şekerim
Tugce-89 niye tekrarlıyorlar acaba benim iyi çıktığı halde endokrinine göndermişte bide orda muayene ol diye sizi direk endokrinine sevk edip artık o doktorun ilgilenmesi lazım zaten yüksek şekeri olan birine şeker yüklemek tehlikeli değilmi bilemedim
Kaç haftalıkken şeker yüklemesi yaptırılıyor
QueenMother bende ondan korktum ama bi sakıncası yok diyolar kimisi var diyo karışık yani
Alizeyasemin diyetisyen ne yazdı sana nelere dikkat ediyosun
Tugce-89 3 defa yaptırdım bişey olmuyor