Bsra54 devlet be osel arasindaki bana gore tek fark su. Yani fark demiyim de memnun olup olma sorunu bana gore su sekilde. Devlete gidersen tamamen sansina iyi ebeye doktora demk gelirsin. Ama ozele gidersen doktoru hastaneyi sen secersin yani yani hasta secer. Devlet tamamen şans işi diyim ama osel tercihlere bagli olarak memnun kalma durumu olir. Sen mesela doktorunu iyi secemessin sorun yasamissin ozelde. Bu senin tercihin. Ama devlette karsina iyi bi ebe ve ya doltor gelirse bu da sansa dir☺️ gecen yil ramazanda arkadasim dogum yapti orda o da skintilar cekti kendi abimin esi yani yengem 2 gun suni sanci cekti ki doktor sezeryan olcak buyuk ihtimalle dedi en basta buna ragmen ne acilmasi ne sancisi ne suyu hic bi nkrmal dogum belirtisi olmamasina ragmen suni sanci cektirdiler en sonunda sezeryan oldu. Her gelen ebe alttan parmakladi durdu. Sen düşün yani maalesef devlet sans, ozel tercih bana gore ☺️ ha ben suan doktorumdan memnunum sogumda memnun kalmassam da bu da benim kotu tercihimdendir☺️