- Düzenlendi
Ikimelekannesi_ kilosu iyiyse mama desteği neden veriyorsunuz acaba? Doktormu önerdi?bilmediğim için soruyorum😊
Ikimelekannesi_ kilosu iyiyse mama desteği neden veriyorsunuz acaba? Doktormu önerdi?bilmediğim için soruyorum😊
Sadece sutunuz yeterli gelir belki
Ikimelekannesi_ sadece süt içirin bence
Ikimelekannesi_ sadece sütün yetiyorsa mama desteği verme canım ayrıca benim ilk çocuğum bir ayda 2 kilo almıştı be çokta iri doğmuştu onlara ne ya sağlıklı olsuna şükür gerisi önemli
Olan bağışıklığı sadece iri diye gazını çıkarmada çok zorlanıyordu o kadar onu da hallettik çok şükür
Ikimelekannesi_ 1kilo almış ve normal kilo alımı bebegin doğum kilosu fazlysa doymadada birazdaha iştahlı oluyorlar arkadasiminda böyleydi başlarda kilolu oluyorlar yaşına kadar normal oluyor boy uzadıkça bence sorun etme sütun yettiğini düşünüyorsan mama verme ama yetmiyorsa vermeye devam et kucucuk bebek sonuçta
Ikimelekannesi_ ayda 1 kilo alması gayet normal sağlık ocağındakiler ellerindeki çizelgeye bakıp yorum yapıyorlar gayet normal kilo alımı doktorlar ayda 1 kilo alımı bekliyorlar zaten
Mii çok moralim bozuldu yani doktor öyle böyle değil baya azarlar gibi diyip durdu Bn ve eşim neye ugradigimizi şaşırdık 😒yanlış bisey mi yapıyorum diye düşünmeye başladım.adam mama karşıtı ama bnde keyfimden mama vermiyorum ki günlük belli miktar veriyorum kndi sütümü sagiyorum
Anneyimbennnr 3 gün çişini yapamadi ve yeterli gelmiyordu sütüm o yüzden başladım.simdide hep mama değil belli aralıklarla.cunku bebeğim hiç uyumuyor ve sürekli emmek istiyor öyle olunca süt fazla olmuyor gibi
Aysenurayse nasıl hallettiniz acaba bizimde öyle sıkıntımız varda
Ikimelekannesi_ benim minnoşum da 3600 Doğdu. 1 hafta sonra 4 olmuştu 1 aylık aşısında 5 kg geldi . 6 aya kadar hızla kilo alıyorlar sonra yavaşlıyor. 4 aylıkken 8.5 kiloydu. Bize de kilosu fazla obez olur demişti. Şimdi 4 ay sonra 3 yaşına girecek 15 kg . Çok değil normal yani .
Ikimelekannesi_ çişini yapamıyorsa başka sorunu olabilir. Kilo alımı iyiyse mama önerilmez. Sütünüz yetiyor demek ki .
Neseyakut yok doktor kendisi yetersiz beslendiği için demişti ve mamaya başladığım gibi çişini yapmaya başlamıştı.su anda da çok şükür çiş sorunu çözüldü.
Aysenurayse sürekli
Kalorifer üzerinde zeytinyağı bıraktım ılıdı bol bol karnını açtıkça masaj yaptım karnını özellikle sovak tuttum ve ayakları itme hareketi yapıyordum bir de kimyon kaynatıp damlattım ağzına çok az . Zaten bir çok bebek eczanenin verdiği gaz ilaçlarını içiyorlar gayette kendime yapıp ılık haliyle verdim 1 çay kaşığı ve damlada almıştık çok şükür büyüdü kendi öğrendi ıkınmayı ☺️