tazeanne23 teacher-mom21 internetteki bazi isim sözlükleri Eliz’in ‘emir veren prenses’ veya ‘Cennetteki en büyük meyve ağacı’ anlamina geldigini iddia ediyor. Bu anlamlar kesinlikle yalan! iste Eliz isminin gerçek anlamlari: El izi (Türkçede) Türk mitolojisindeki bekaret tanriçasi Tekme, sıçrama (Farsçada) Gayrimüslim bir isim olan Elizabeth’in kIsaltmasi Simdi bu anlamlara daha detayli bakalim: Eliz Türkçede ‘el izi’ manasina gelir. Bu gayet güzel bir anlam. izel ismi de bu anlama sahiptir. Eliz mi izel mi? diye sorarsaniz, ben tercihimi lzel’den yana kullanirim. Eliz Yakut destanlarinda geçen bekaret tanriçasidir. Islami açidan baktigimizda tek bir tanri vardir, o da Allah’tir. Baska bir dinin tanri veya tanriçasinin adini çocugunuza vermek dogru degil. Eliz ismi caiz degildir bu yüzden. https://bebegimeisim.blogspot.com/?m=1
myavocado tazeanne23 ya kötü bir anlamı mi var ben açıkçası ikisinin de anlamını bilmiyordum, duyunca kulağıma hoş gelen isimler edize de uyumlu diye söyledim. Anlamları da çok önemli tabii, ben erkek bekleyince kız ismi araştırmadım hiç 😅
EceSB Ela’mız geliyor bizim de 😊 E ile başlayan ya da içinde e olan isimleri çok seviyorum. Ece’yi de hep çok sevdim, severek taşıdım.