kuzeyveannesii ben Rami hastanesi Dr nehir bayramda yaptım sezaryen yerim ne hamileliğimde nede doğum da acımadı. Zaten doğumdan hemen sonra kontrol ediyor ne durumda diye kapkalin bir şekilde yerinde duruyor dikislerim. 2. Sezaryenin riskleri ssvd risklerinden daha fazla en basiti şöyle düşün ameliyata girmeden önce bı dünya kağıt imzalatiyorlar sana ama okumadan şak şak imzaliyorsun orda aslında ameliyatın riskleri yazıyor ve sen okumadan kabul ediyorsun sayfalarca risk yazılmış.. ben nasip işi olduğunu düşünüyorum her doğumun riski var başına gelecekse normalde de gelir sezaryen de de ama bence önce normal olanı denemek lazım zaten körü körüne seni normal doğurtcaz demiyorlar sıkı takipte oluyorsun bunun için tecrübeli doktor tercih etmek lazım olası bir rupturte hemen anlayabilecek. Mesela ruptur olduğunda ya sezaryen yeri cayır cayır yanar yada tam tersi his kaybı yaşarsın kanamadan dolayı senin de eğitimli ve kararlı olman lazım bu noktada yani iş sadece doktorda değil gebe de de bitiyor. Tamam ssvd doktoru buldum bitti değil sende eğitimi alacaksin yarıya yarıya sorumluluk aslında.