Aycanby Hanımlar 3 yaş kızımda 1 hafta önce gözünde hafif kayma farkettim ramazandan sonra göz doktoruna götürmeyi düşündüm ama 2 gün sonrası ağzı kaymaya basladı akşam üstü daha da sıklaştı ve belirginleşti apar topar acile gittik KBB baktı hiç bir tahlil yapmadan mr cekmeden sebebi bilinmeyen yüz felci geciriyor dedi kortizon ilacına baslattı 5 gündür vuruluyor iğneyi ama kortizon sıkıntılı bir iğne yarın prof doktora götürcez daha önce bunu yaşayan veya baskasından duyan oldu mu?
Rabiul Aycanby çok geçmiş olsun üstte kalsın bilen varsa yazar , Happy kids ten de yazarsanız daha iyi olur Allah şifa versin
biranneikievlat Aycanby Öncelikle Rabbim şifa versin. Kayınbabam geçici yüz felci geçirdi yüzünün yarısında yani. Çocukta olan ile yetişkinde olan birebir aynı mıdır bilemem tabii ama sormak istediğiniz şeyler varsa elimden geldiğince yardım etmek isterim 🤷🏽♀️
Tugcev Aycanby Öncelikle çok geçmiş olsun, maalesef bilgim yok üstte kalsın diye yazıyorum. Umarım cevap bulursunuz
Altntp Aycanby bende 15 yaşındayken oldum. Uyurken bır gözüm açık kalıyordu ıslık çalarken yada sakız şişirirkej ağzım kayıyordu, o zaman acıle gıttık banada herhangı bır tahlıl yapılmadı , bır gözüm bantlandı sadece. Bır hafta ıcınde gectı. İlaç kullanıp kullanmadığımı suan hatırlayamıyorum 17 sene geçti üstünden
Aycanby biranneikievlat bende bilmiyorum cocuk yetişkin farkediyor mu ama sebebi söylendi mi nasıl bir tedavi uygulandı
biranneikievlat Aycanby Bi kaç gün ensesinden başına doğru ağrı hissetti bi iki gün sonra randevusu vardı diye bakılmak istemedi kayınbabam. Çok stresli olduğu bir süreçti biz ona yorduk sebebini ama evladınız için sebep nedir bilemiyorum. Tedavi yöntemi olarak kortizon iğne vuruldu ve fizik tedaviye gitti. Kayınvalidemde evde sıcak havlu, internetten araştırıp kremle yüz masajı yaptı. Kayınbabamda felçli tarafla sık sık sakız çiğnemeye çalıştı. Sizden ricam lütfen kortizon iğnelerinden sonra yavrunuzu kulak muayenesine götürün. İğneler kulakta az miktardada olsa hasar verebiliyormuş. Şuanda da kulağı için antibiyotik kullanıyor kayınbabam.
Aycanby Kelebegimmm teşekkür ederim tıpta sebebi bilinmeyen yüz felci olarak geçiyor dedi doktor ama hiç bir sekilde arastırılmadı bende bu sebepten buraya yazdım :/
_Minik_ Aycanby enfeksiyon kapıp hastalandıysa yakın zamanda ondan da ola bilir, sebebini öğrenin kesinlikle
_Minik_ Aycanby genç yaşlarda da ola biliyor, kalıcı hasar kalmaz. Tedavisi de doğru şekilde, siz sadece bir süre evde bakım yapın hastalanmasın, soğuk olmasın diye. Kreşe, dışarıya göndermeyin. Bir de sebebini öyrenin
Vefayusra Aycanby benim eşim geçici yüz felci geçirdi rüzgardan bile olurmuş kortizon başlandı onada hap içti yetişkin olduğu için dozu artılarak devam etti b 12 muhakkak almalı kasları harekete geçirirmiş bilginiz olsun
biranneikievlat Vefayusra Evet birde bu sebep varmış rüzgar. Yakın çevremizde olan herkes birde bunu sormuştu rüzgarda kaldı mı diye.
Seyda08 Aycanby gebelikte yuz felci gecirdim. Sebebini bilmeden kortizonlu ilaclarla tedaviye başlandı hamile oldugum icin film cekilemedim ne yazikki. Ama ozaman doktor bana stresten rüzgardan klimadan vs olabilcegini soylemisti. Ilaclari kullandiktan 10 gun sonrada gecmeye baslamisti sonrasinda tamamen kayboldu. Ama o donem surekli sakiz cigneyip bazi yuz felcinde yapilcak hareketleri uygulamistim yuzumde. Kizininki tam olarak nasıl olmustr bilmiyorm ayni hicbir islem yapilmadan banada ilac tedavisi uygulandi oyuzden yazmak istedim
minikfasulyeannesii Aycanby Rabbim şafi ismiyle şifa versin Bu mübarek günler de üstte kalsın inşaAllah geçici durumdur 😔