Rojdademirkol Kızlar 26 haftalık hamileyim . Bebek 10 gun kafar önde gidiyor ve şu ana kadar 10 kilo almışım. Doktorum bu konuda cok üzerine geliyor. Ama cok arastirdim onde gitmesi cokta kötü degil ve 10 kiloda normal bence. Ama doktorum dikkat et dedi bir cok sey yasakladi ve şeker yüklemesini zorunlu tuttu. Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda. Ben şeker yuklemesi istemiyordum ama şu an zorunlu diyor
1palyaco Rojdademirkol kaç kilo ile gebe kaldınız 10kilo normal olabilir ama kişiden kişiye değişir . Hem neden yaptırmak istemiyorsunuz bende 8gün sonra yaptıracağım . 24haftalığım 2gün önden gidiyor ve 5buçuk6 kilo kadar falan aldım .
12jsjdg Rojdademirkol bence yaptırın şeker hafife alınacak bisey değil bende yaptırdım şuan 2. Gebeligim bunda da yaptiricam.
Aycskn Rojdademirkol Ne kadar bir süreliğine önde gidiş ama bu çok önemli gebelik şekeri erken doğum gibi sorunlara yol açıyor ve sağlık örgütü tüm gebelik dönemi boyunca 9 kilo almanızı sağlıklı buluyor bende kilolu hamile kaldım sağlık çalışanıydım ve doktorlarımın tavsiyesi üzerine diyetisyen eşliğinde ilerledim insülinim de vardı şeker yüklemesini önerdiler ki bebeğe hiç bir zararı yoktur bu testin ve yaptırdım en azından içim rahat etti tabi Allah’ın bileceği iş ne zaman ne olacağını kimse bilemez ama tedbir benden taktir Allah’tan sağlıkla bebişinizi kucağınıza alın inşallah 🌸
Eko93 Rojdademirkol ben 24+2 de seker yüklemesi yaptirdim. Boyum 1.60 ve 70 kg ile hamile kaldım. 10 kg kdr da almıştım ama sekerim cikmadi. Bence yaptırın, sonuçta bi oturuşta 2 baklava yediğimiz oluyor illaki, buda oyle bir şey, sağlıkla gelsin bebisler
Rojdademirkol Bazı kisilerin kötü deneyimleri etkilemis olabilir sanırım ama çok araştırdım cok tavsiye ediliyor. Bebege zarar bile veriyor seker en azından öğrenirsem kontrol altina alınır. O yüzden yapacağım bende. Bu arada 62 ile hamile kaldim simdi 72 1palyaco 1palyaco
atg-1202 @Rojdademirkol Bende yeni yaptırdım 3 kilo almama rağmen şeker yüklemesin de aşırı yüksek şeker değerim çıktı doktorunuz ne diyorsa onu uygulayın sonuçta işin ehli olan onlar çocuğun önde gitmesi ve geri kalması haftasına göre pekte iyi bir şey değil her şey normaline göre gitmeli doktorunuzu dinleyin lütfen
Sevgi_2104 atg-1202 bende yeni yaptırdım sayılır 2 3 gün oluyor 4 kilo aldım bebek önde değil haftası ile uyumlu ama yüksek çıktı şaşırdım çok yiyen tatlı ekmek vs arası olan biri değilim neden böyle oldu acaba diyet yapmamı tavsiye etti ama anlık mı oldu bilmiyorm 2 hafta sonra bidaha gideceğim
Zseda Sevgi_2104 evet aynı durumu yaşıyorum bende ya. Dün yaptırdım sadece 4 kilo almışım ve şeker çıktı,diyet yapacaksın dedi. Dahiliye ve diyetisyene yönlendirdi. Gidene kadar bende yediğime ictigime ekstra dikkat etmeye çalışıyorum ki öncesinde de ediyordum ben anlamadim
Pinaargunes Ben de 5 nisan da şeker yüklemesi yaptiricam ailem hep seker oyuzden dusunuyodum fakat zaten detayli ultrasonda karin genisligi var sekermisin dedi doktor bilmiyorum test yaptiricam dedim yaptir dedi mutlaka oyuzden bakicam inş cikmaz seker falan saglicakla kavuşalım inşallah🙏😂
Melllike Rojdademirkol 24 haftalıkken yaptırdım. 55ile hamile kaldım şuan 66yım. 10 kilo aldım. Benimde gebelik şekeri çıktı sınırda. Bebeğimde çok şükür bi sıkıntı yok. İlerden gitmesi yada suyunun fazla olması gibi.. diyet yapıyorum şekerimi günlük ölçüyorum. Suyumu en az 2litre içiyorum.
Rojdademirkol Melllike ilerden gitmesi sıkıntı mi? Kimi doktor geriden gelmesinden iyidir diyor. Ama benim doktora 2-3 gun tamamda 10 gun cok diyor. Ama bir sıkıntı yok suyum vs normal anlamadım sanırım kilo almamdan dolayı bu kadar ısrarla yap diyor
Rojdademirkol Sevgi_2104 ücretsiz mi hemen randevu alınıyor mu ben medipole gidiyorum 330₺ dedi. Uygun geldi bana orda yapayim dedim
Kevo00 Şeker yüklemesi ile ilgili ben de yaptırıp yaptırmamak konusunda çok kararsızım iki adet baklavaya eşit olduğunu söylüyorlar ama baklava yedirip teste sokmuyorlar onun yerine saf glikoz sıvısını gebeye doğrudan içiriyorlar ve pankreasa zarar verip vermediği hakkında yeterli çalışma yok maalesef. Şeker yükleme testi yüksek çıkanlara doktor nasıl bir tedavi uyguluyor ilaç mı veriyorlar yoksa diyet mi uygulanıyor acaba tedavi süreci hakkında bilgisi olanlar yazabilir mi?
Aysegul1805 Kevo00 yediğiniz iki dilim baklavadan nasıl test yapsınlar. Testlerin belirli standartları olduğu için adları test. İki dilim baklavanın içinde normal şeker varsa kana farklı hızda karışır glikoz varsa farklı hızda karışır. Meyve şekeri mesela farklı hızda karışır. Glikoz içiyoruz ki kana karışma süresi belli değer aralıkları belli ona göre değerlendirilsin. Şekeriniz varsa eğer diyet başlanır duruma göre insülin başlanır. Hamileliğin sonuna doğru çoğu hamilede arttırıyolar insülin vurulma sayılarını çünkü yetersiz kalıyor. Yaptırmak yaptırmamak sizin tercihiniz ama allah korusun şekeriniz varsa ve önlem almazsanız sonuçları sizi çok üzebilir
Kelebekmisaliihayat Kevo00 ben de bu şekilde düşündüğüm için yaptirmadim açlık tokluk baktırdım. Yarar zarar oranına bakıp karar verilebilir. Anne adayı seker yuklemesi yapmak istemiyorsa beslenmesine dikkat etmeli diye düşünüyorum. Olası bi durumda doktorun vereceği diyete göre beslenmeli. Şeker yuklemesi yapıp da sekeri yüksek çıkacaksa ve beslenmeye yine dikkat etmeyecekse de bi anlami yok tabi.
Rojdademirkol Evet ben de bu düşüncelerden dolayı çok kararsızdım ama doktorum dedi ki insanlar genelde iyi şeyleri unutup kötü şeyleri düşünüyorlar hiçbir zararı yok yararı olan bir şey çünkü Allah korusun şeker bebeğe daha zararlı erken doğum a kadar yol açıyor. Egerki sekerin çıkarsa diyet veriyor ve seker olcme aleti alıp yemekten once ve sonra ölcuyorsun. Doktorun ısrarla isteme sebebi bebegim 10 gun onde ve benim hızlı kilo almam 2 ayda 5 kilo almışım mesela. Yarın yaptıracgim süreçten haberdar edecegim@“Kevo00”#p31887053
Kevo00 Rojdademirkol inşallah sağ salim bebişinizi kucağınıza alırsınız benim henüz 18 haftalık olduğu için şeker yüklemesi henüz belli değil ama şimdiden şeker içeren glisemik indeksi düşük gıdalar tüketmeye özen gösteriyorum bundan sonra daha da fazla dikkat edicem
Sevgi_2104 Rojdademirkol aynen ücretsiz devlette. Haftanız uyuyorsa randevu alın doktor yapacaktır. Boşuna ücret ödemeyin
Esrackc Rojdademirkol eğer şekeriniz varsa ve bunu bilmeden beslenirseniz Allah korusun bebek ölümlerine bile varabilir. Şeker yüklemesinin bundan daha büyük zarar vermeyeceği kesin