Merhaba
Ben oksapar 0.6ml kullanıyorum. Tüp bebek tedavisi gördüm transferden hemen sonra başladık. Yaklaşık 20 haftadır her gün aynı saate vuruyorum, hemşire 1 2 saat süre oynamasında bir sorun yok dedi ama ben yine de aynı saati tercih ediyorum. iğneyi göbekten yapıyorum. İnternetten bakın mutlaka videolarda göbeğin neresine vurulması gerektiğini gösteriyorlar. İğne yapacağınız yeri elinizle sıkıp iğneyi yapın ve iğne bitince hemen çıkarmayın, sıktığınız yeri bırakıp 10 sn kadar bekleyin öyle çıkarın, hemen üzerine kağıt havlu vs temiz bir şeyle hafifçe bastırın bazen kanıyor. Enjektörün içindeki havayı almakta fayda var hava yüzünden morarma olabiliyor, havayı alırken yavaşça geri çekip havanın üste gelmesini sağlayın ve sonra hava çıkana kadar yavaşça itin. Birde acele etmeden yapın hızlı yapıldığında hem acıyor hem de morarma olabiliyor. Üst baldırdan da denedim ama sert olduğu için çok fazla canım yandı. Kolun arka tarafından üst kaba etinden de önerdiler ama tek başına vurulmuyor oradan da. Muhtemelen ben ileri haftalara kadar devam edeceğim. Hafif acısı var elbet ama sadece yaparken oluyor. Bir yan etki de görmedim.