svncgldgn bence doktorunuza güveniyorsanız tercihi ona bırakın. Benim bebeğim de iri görünüyordu. Normal doğum için uygundum. 41. Haftaya kadar da bekledik. Sancım, suyum vs derken doğumum başladı. O günde kontrolüm vardı en son doktorum 3800 ölçmüştü. Normal doğum gidiyorduk yani. Hastaneye gittik 20 saat sancı çektim ve açılmam sadece 1 cm oldu. Bebekte iri olunca sezaryen uygun gördü doktorum. İyiki öyle olmuş 4 buçuk kilo doğdu oğlum. Normal diye diretseydim onda veya bende bi sıkıntı çıkabilirdi. Hiç pişman değilim sağlıkla kavuştum oğluma. Sezaryen de hiç anlatıldığı gibi zor değil hastanede kalktım ve bidaha hiç yatmadım her işimi gördüm. Seneler önce teyzem de aynı durumları yaşadı ve normal diye diretti o. Normal doğum yaptı ama bebek iri olunca vakum uyguladılar ve kuzenim şuan engelli beyin de vakum kaynaklı hasar oluşmuş çünkü.
Bence burda kimseyi dinlemeyin. Herkesin yapısı farklı. Birinin ki normal doğuma çok müsait, açılması güzel gider 4 kiloyu doğurur, kimisi uygun olmaz 3 kiloyu doğuramaz tamamen yapı meselesi. Naçizane fikrim sadece doktorunuza güvenin ve onu dinleyin. sağlıkla kavuşursunuz umarım evladınıza. 🙏❤️