muallimannem S.a hanımlar benim ilk gebeliğim 36. Haftamdayim oruç tutuyorum dün güzel geçti sadece yemekten sonra soğuk ter geldi halsizlik oldu bugünde niyetlendim gün içinde iyiyim ama yemekten sonra öyle olunca korktum bide bebek hareketlerini bir ara hissetmedim sonra çikolata fln yedim oynadı bilmiyorum iyimi yapıyorum kötü mü doktoruma sormadım henüz ama bebek 2 hafta fln zaten kilosunun önde olduğunu söylemişti bı sakıncası olur mu acaba sizler tuyomusunuz oruç
mavikalpvemavikalp muallimannem yanlış yapıyorsunuz bende 36dayım tutmuyorum zorunlu değil yani sonra tutarsınız kaçmıyor ya oruç bi yere bunu bebeğinize yapmayın lütfen iftardan sonra tabiki kötü olursunuz çocuk neye uğradığını şaşırmıştır çok üzüldüm şuan bebişe yenidoğan bile 2 saatte bir emzirilmek zorundayken karnınızdaki çocuk sizden besleniyor şuan
FatihCinar05-20-24 muallimannem bende 36 haftadayım tutmuyorum sonra tutarım dinimiz kolaylık sağlamışken bebişi düşünmek gerek bi doktor 25 haftaya kadar tutabilir sonrası için tutulmamısı gerektiğini söylüyor
1prenses1prens-moms muallimannem bende tutmuyorum ya zaten geçen ay kilosu azdı ortalamadan biraz toparladı risk almak istemedim
esmaerdemir muallimannem benimde iki hafta önde ama aç kaldığım zaman hemen tekmeliyor kıyamıyorum ona o yüzden oruç tutamıyorum ayrıca baş dönmesi yapar bi süre
muallimannem Haklısınız aslında ama bnde kilosu felan zaten önde diye başladım gelisiminde gerilik olsaydı tutmayı göze almazdım neyse bugünde bitsinde kötü olursam niyetlenmem daha 😐gün içinde sususluk oluyor bende tek benimde kilom var açlık pek hissetmiyorum hayırlısı ama dediğiniz gibi sonrada tutulur tabi bebislere zarar gelmesinde
170420 muallimannem bnde 36yim doktoruma sormadım bile bnmkide önde ama ileriki haftalar ne gösterir bilemem riske atmadım sonuçta borç sonra tutarım aç susuz bırakıp birşey olursa falan ömür boyu vicdan azabı çekmek istemem ki dinimiz zorluğu değil kolauligi emrediyor geçen gittiğimde bile bolbol su iç son haftalar riskli diye yine karar sizin
muallimannem 170420 170420 aynen çok haklısınız bnde zaten tutmayı bıraktım daha sonra tutarız inşallah yeterki bebisler sağlıklı olsun karnimda sırtımda adet ağrısı gibi ağrı oluyor normalmi acaba sizde de var mı
Nurov Peki neden? Kaza edilebilir bir ibadettir oruç, ki aklınız takılmış bişey olurmu diye, bu ihtimali neden yaratıyosunuz ki tabi ki olumlu etkilemicekti çocuğunuzu, kilosu önde diye tutmanıza ayrı şaşırdım kilo başka sağlık başka bişeydir
muallimannem Nurov yani gelisimi iyi geride felan olsa zaten hiç tutmaya başlamazdm ama haftasından önde gittigi için denemek istedim tabiki dinimiz zorlamamis daha sonra tutabilirsiniz demiş bıraktım tek iki gün tuttum zaten onlar sağlıklı olsunda 🤗
170420 Nurov evet hatta dünden beri artmaya başladı vajinama kadar vuruyor aynı mi sizinkiyle doktora gidicem randevu yok 25kadar mecbur bekleyecem bn
selmabuyukdere Aciklama yapcamda yoruluyorum laf anlatmaktan. Sadece hamilelik oruca mani değildir bebeğe zararlı değildir dr bunu böyle söylüyor tek bir şartla bence anne adayı kendini bayılacak gibi vs. Hissediyorsa
Suhiss muallimannem bebegi o kadar sure ac susuz birakmaniz dogru degil size bisey olmaz ama ya bebeğe olursa
Liya7- muallimannem Gerçekten ne bu oruç sevdası. Minicik bebek size muhtaç siz bile isteye aç susuz bırakıyorsunuz inanılır gibi değil. Yok canım doktor kim ki burada profesör annesi var.
Kelebekmisaliihayat Liya7- tamam anneden her türlü besleniyor da … su içmeyi gün içine yaymazsam enfeksiyon, kaşıntı akıntı artıyor bende. Onlar da olmuyor mu ki ? Bi de baş ağrısı…
BurcuY92 muallimannem 38. haftadayım rahatsızlandım 1 gün yemek yiyemedim yediğimi çıkardım. Oruç bile değildim. Normalde gün içersinde bir saniye durmayan, sürekli hareket eden bebeğim akşama kadar baygın gibiydi. Çok az ve çok hafif hareket etti, zar zor hissettim ki normalde karnımı sağa sola oynatıp duruyor. Yani belki siz etkilenmiyorsunuz ama emin olun bebek aşırı etkileniyor.
muallimannem BurcuY92 evet benimde öyle olmuştu hareketlerini hissedememistim ilk iki gün tuttum zaten sonra bıraktım şuan suyum fazla olduğunu riskli gebelik olduğunu söyledi doktorum o yüzden orucu kafaya takmamak lazımmış daha sonra tutarız inşallah bebeklerimizi de sıkıntıya sokmayalim 😐