Merhabalar, bir konuda içimi dökmek istiyorum.
Az önce bir posta denk geldim, ‘eşimle kavga ettim, bebek hakkında yanlış bilgi verip korkutacağım’ gibi bir içeriği vardı. Gerçekten bu kadar bilinçsiz, bu kadar sığ kadınlarla dolu bu platform, ve ben böylesine gereksiz postların kaldırılması gerektiğini düşünüyorum. Bu platformda anne olmak için çeşitli yollar deneyen, canını dişine takmış kadınlar varken böyle şımarıklıklara tahammül edemiyorum. Çoluk çocuk kaynıyor, birinin bebeği yüksek bir yerden düşüyor, bir şey olur mu diye soruyor. Birinin kanaması oluyor, bir gebelikte kabul edilemeyen tek şeyin kanama olmasına rağmen ‘sizce hastaneye gitsem mi’ diye soruluyor, birinin beta hormonu yükselmesine rağmen sanki nispet yaparcasına ‘kızlar sizce sağlıklı mı ya’ diye soruyor. Birinin doktoru bir şey öneriyor (test, ilaç, vitamin vesaire) buradaki doktor olmayan insanlara ‘yaptırsam mı’ diyor. Ve buradaki bazı süper zekalar ‘ben yaptırmadım/eltim yaptırmadı/görümcem yaptırmadı hiç bir şey olmadı yaptırma’ gibi fikirler veriyor. Ha işin ‘Cinsellik’ ve ‘Annelerin Gün Odası’ kısmına girmiyorum bile. ‘Eşim bana oral yapmıyor ben ona yapıyorum’dan tutun ‘Kızlar Acil’ başlığı altında eşim bana bunu bunu yapıyor diye yakınıp sonra boşanmasını, eşinin yaptığının kabul edilemez olduğunu söylediğinizde çıldıran, yuvama dil uzatmayın ben eşimi seviyorum minvalinde konuşan kadınlar dolu. ‘Kekik yedim bebek düşer mi’ ‘limonlu su içtim bebeğe bişey olur mu’ tarzı sorulara değinmiyorum bile, tamamen çocuk olduklarını yahut troll hesaplar olduklarını düşünüyorum. Gerçekten bu konulara prim vermememiz, yanıtlamamamız gerekiyor. Yoksa gün geçtikçe türeyip saçmalıyorlar. Uygulama amacını kaybediyor.