Hanımlar bende vajinusmusum tam atlatmış değilim uyusturucu spreyle kayganlastırıcıyla ilişki yaşıyordum ve hamile kaldım 1 sene hiç ilişkiye giremedim tedavi de çok pahalı olduğu için gidemedim evde kendim yapabildiğim kadar eşimin desteği ilişkiye girebiliyordım zar zor ve hamile kaldım 37 haftalık hamileyim ve normal doğum istiyorum özele gidiyorum doktoruma heniz vajinusmusu tam atlamadan hamile kaldığımı söylemedim hamileliğim başında alttan ultrason ile baktı som gidişimde de açıklığım var mı diye baktı evet biraz zor oluyor acıyor ama o an kemdimi bırakmaya çalışıyorum oluyor bi şekilde normal doğum istiyorum ama çokta korkuyorum bu yüzden epidural ile normal doğum yapmayı düşünüyorum öyle kolay oluyormuş hissetmiyormuşsun ama başta tabi 4 5 cm açılma olana kdr epidural verilmiyormuş inşallah o acıya o ana kadar dayanabilirim diye umut ediyorum yoksa naparım bilmiyorum bana taktik verirseniz çok sevinirim vajinusmjs olup normal doğum yapan varsa gerçekten ihtiyacım var her gece korkarak uyuyorum çünkü