Karbeyaz_ canım benimde çatal korkum vardı her kadın gibi. Vajinusmus değildim ama çatal deneyimim yoktu aklıma geldikçe kendimi sıkıyordum Bebek düşündüğüm sıralar doktora gittim ve o zaman senden smear testi alalım dediler. O zamana kadar çatal yüzü görmedim. Yani ne alaka dedim. Kadın doğum da her gelene yapıyorlarmış bende ilk defa gittiğim için bana da yaptılar. Çatala çıktım ama titriyorum bu arada her Kadın çataldan korkar hatta 60 yaşına gelen bir kadın bile az da olsa çokta olsa korkar bunu aklından çıkarma. Kendini tek sanma. Ki hoş bişeyde değil çatal bana göre. Neyse çatala çıktım. İlişkilerde sorun yaşamıyordum ama çatal korkum felaketti yani… dokundurtmadım başta sonrasında zorla dokundular artık mecbur öyle şey olur mu senin korkun yok yapabilirsin felan dediler.. neyse en son ultrason cihazını felan soktular bakıyorlar rahmime. Sonrasında bacaklarım gevşedi ve o kontrolden sonra bütün korkularım gitti… daha sonra 13 haftalık gebelik sonlandırdım bebek kürtaj edilmedi düşürülmem istendi gelip gidip alttan suni sancı verdiler zordu ağladım kastım ama orayı da atlattım. En son bebek düştü ameliyathane çatalına götürdüler beni.. normal muayene odalarındaki bile değildi orda da kendimi kastım ağladım sesim dışarıdan duyuldu ama başta böyle oluyor sonradan işleme başlayınca alıştım sustum. Demem o ki korksakta kaçsak ta başa gelince her şey çekiliyor. İnan biz kadınların içinde öyle bir güç. Var ki kendine o an inanamıyor nasıl yaptım diye. Her çatalda korkucam belki ama sonrasında geçiyor inan doktorum bana çatı muayenesi sırasında derin nefes al ve balonun şişini indiriyormuş gibi dışarı ver demişti daha haftam gelmedi ama o zaman öyle yapmamı söyledi. Size de fikir olur belki. Normal doğum yapsanda yapmasan da şunu aklından çıkarma o çatala ilk çıkan kadın sen değilsin ilk korkanda sen değilsin korkanlar yaptılar sende yapabilirsin… kendi içindeki gücü gör. Eski insanlar mağarada doğuruyorlardı her şeylerimi kendileri gideriyorlardı.. o güne kadar en iyisi düşünmemek başa gelince çekicem demek yoksa insan kafayı yer sen sanıyor musun ki doğumdan korkan sadece sensin. Zaten o an bebeğini kucağına almak için her şeye katlanacaksın. Bir de sezeryan da olsa. Alttan muayenelerin olacak bundan kaçış yok kadın olmamızın bir parçası 🪻🌸