iremm00 @aisemhmt34 merhaba, 20 günlük olduk biz bugün ve mesajları daha yeni görüyorum. Doğurmadıysanız umarım anlattıklarım hastane ve süreç hakkında yardımcı olur. Ben geceden başlayan bebek hareketlerinde artış ve yavaş yavaş gelen sancılarla ertesi gün 5 gibi hastaneye gitttim. Hastaneye gittiğimde önce çatı muaynesi yapıldı, hiç açılmam olmadığı için doktor seni gönderebiliriz burada kaç gğn sancı çekersin belli olmaz dedi ve nstye gönderdi. Nstye bağlandıktan iki dakika sonra bebeğimin kalp atışı çok yavaşladı 60a düştükten sonra nabız bulamadılar on saniye kadar sonra geri düzeldi ama beni bir anda doğumhaneye çıkarıp hazırladılar ameliyat için eğer bebeğin kalp atışları düzelmeseydi sezaryen olacaktım. Üstümü giydirmeleri tekrar ultrason çatı muaynesi sonra odaya yatış o kadar hızlı oldu ki çok korkmuştum bebeğime bir şey olacak diye ve korktuğumu anladıkları için gayet kibar davrandılar. 6da yatışım yapıldı annem ve eşimle gelmiştim hastaneye annem yanımda kaldı eğer istersen eşin de kalabilir doğumhanede yaklaşık 10a kadar takip ettiler bebeğin kalp atışları düzene girmişti ama benim sancılarım olduğu için bırakmadılar doğumhaneden çıkarıp üst katta başka odaya aldılar. Bu katta istediğiniz gibi yürüyüşünüzü yapabilirsiniz genelde doğum öncesi kaldığımız odalar tek kişilik oluyor sancımızı rahat çekmemiz açısından. Ben orada arkadaş bile bulmuştum kendime o süreci rahat geçirmenizi tavsiye ederim ve size sadece sıvı beslenmeniz gerektiğini söylüyorlar. Yemekleriniz çorba, muhallebi ve hoşaf oluyor. Bence o sözden çıkmayın ve sadece sıvı beslenin yoksa doğum sırasında hemoroid ileri seviyede kötüleşio doğumdan sonranızı etkileyebiliyor. Ben hâlâ çekiyorum acısını ve siz doğuma yakın gaz yapıcı şeylerden uzak durursanız biraz da olsun önlemiş olursunuz. O süreçte hastaneler her zaman sana veya eşine bir sürü kağıt imzalatıyor her türlü sorumluluğu kabul ettiğinize dair. Ben cumartesi günü yatış yapmış oldum, sancılarınız çok değilse ve tehlikeniz yoksa nstye 6 saatte bir bağlanıyormuş herkes ama benim bebeğimin kalp atışları takip edildiği için ve sancım olduğu için ilk gğn hiç çıkarmadılar sonrasında 2 saatte bir taktılar bu biraz bunaltabiliyor açıkçası çünkü sürekli yatmak sancıları daha fazla hissetmenize neden oluyor. Ebeler 4 saatte bir gelip çatı muaynesi yaptılar doktorlar ise sabah 9 gibi geliyorlarlardı önce açılma var mı diye bakıyor sonra ultrasona alıyor. Benim pazar günü gece sancılarım artmaya başladı 3 5 dakikada bir geliyordu ama hâlâ açılmam yoktu yine de sabah doktor gördükten sonra saat 1 gibi doğumhaneye indirdiler. Bebek normal doğumu kaldırabilir mi diye test etmek için 1 saat yavaş yavaş seviyesini açarak suni sancı verdiler bir sorun çıkmayınca normal doğum yolundan ilerledik. Bir süre kendi sancımla bekledik yürüyüş yapıyordum odanın içinde ama açılma olmayınca tekrar suni sancıya bağlandım 12 seviyesinde açtılar ve 5 dakikada belki 2 damla akıyordu pek fazla yüklenmek istemediler. Dışarıdan dayanıklı gibi görünsem de içten içe sezaryen olmak istiyorum dayanamıyorum diye çığlıklar atıyordum ama bunu sadece ben ve bebem duyduk 🥲 daha sonra açılma olsun diye balon bağladılar buraya kadar benimle ilgilenen bir stajyer vardı balon bağlanırken sonda takılıyor borusunu bacağıma bağladılar kız gevşek bağlamış doktor geldi balon düştüğünde açılma olmuş demek oluyor ve çok kısa bir sürede oluyormuş aslında bana bakıyorlar hâlâ düşmemiş sonra bacağıma baktı o boruyu biraz çekiştirdi balon düştü. Stajyere kızdı sonra açıklığı kontrol etti kız 3 santim dedi onu da yanlış ölçmüş 6 santim olmuş açılmam bu sefer de bu hastayla hiçbir aceminin ilgilenmesini istemiyorum çocuk oyuncağı değil bu diye bağırıp başka birini görevlendirdi. O saatten sonra benimle gerçekten profesyonel kişiker ilgilendi bu yüzden çok memnunum. Benim bebeğimin kalbi her an durabilirdi, ölüm riski vardı o yüzden böyle oldu. Sonrasında suyumu patlattılar burada doğum yapıyorum sandım çünkü bir anda ıkın demeye başladıkar halbuki sadece suyumu boşalttırıyorlarmış. Böyle bir şey başınıza gelirse doğum yapar gibi ıkınmanızı istiyorlar elinizden geldiği kadar çok ıkınırsanız o süreö daha hızlı geçer. Su patladıktan sonra sancı şiddeti artıyor dayanamıyorum diye düşündüğüm sancılar hiçbir şeymiş diyordum gözünüzü korkutmak istemeö ama durum böyle maalesef. Tabii herkesin acı eşiği farklı, ben bu şekilde sancı çektim ama mesela arkadaşım hiç sancı hissetmeden suyu gelerek gitti doğuma ve gayet rahat atlattı. Neyse ben ertesi gün anca doium yaparım diyordum çünkü açılma eşit ilerlememişti sol tarafıma doğru açılma olmuştu hep ama sağ tarafımda bir iki santim anca açılma vardı. Oranın da açılmasını beklerken yürümemi, çömelme hareketleri yapmamı istediler ama ben iki adım atıyordum sonra bilincimi kaybedip yanımdaki kişinin kollarına bırakıyordum kendimi. Ayrıca burada rahat olmanızı tavsiye ederim ben kendimi o kadar çok sıkmışım ki sesimi çıkarmadım ama doğumdan sonra bütün vücudum ağrıyordu sanki halter kaldırımışım gibi. Saat 9.30 gibi sürekli ıkınma hissi geliyordu ama tuvaletim var diyordum annem tuvalete doğurcam diye korktuğu için göndermiyordu. Orada size tuvaletinizi yapmanız için bir şey veriyorlar ama ben ıkınmamak için yapmamıştım. En son yere çöktüğümde anneme dayanamıyorum artık söyle doktora dedim ve ebe gelip kontrol ettiğinde bebeğin kafasının göründüğünü söyledi hemen yatırdılar odaya doktorlar ebeler asistanlar girdi annemi çıkardılar ve beni ıkınmaya başlattılar. Ikınırken tek nefeste olabildiğince çok ıkındım, nefesimin bittiği yerde kesik bir nefes alıp geri devam ettim. Sancın geldikçe ıkın demişlerdi ama sancım hiç geçmediği için dinlenemeden ıkınmak zorunda kalmıştım. Bebeğin kafası çıkmayınca sağ tarafıma ufak bir kesik attılar 2 santim belkş var belki yok ve onu hissetmedim bile, aynı zamanda iki kişi karşı karşıya geçip el ele tutuştular ve dirsekleriyle karnımın üst kısmına bastırdılar. Ben doğumdan önce bundan korkuyordum ama sancıdan o bastırdıklsrı yeri hissetmedim bile sadece ıkınmaya odaklanmıştım. Bu sebepten dolayı doğum sırası kolay ve çabuk geçti beş dakika bile sürmedi. Pazartesi günü orucun ilk günü 11.18de doğum yapmış oldum. Oğlum doğduğunda hemen sordu ister misin diye ve göğsümğn biraz altına yatırdı. Hemen el ele tutuştuk o sırada benim dikişlerime başlamışlardı ve ebe devamlı benimle konuştu bilgilenrmeler yaptı, doktorum doğum çok güzeldi diyerek benimle konuştu. Dikişe değil de onlara odaklanmamı sağladılar ve bu sayede dikişleri hissetssm bile umursamadım. Ebe oğlumu memeye getirdi ve hemen emmeye başladı, siz de doğurduğunuzda eğer ebe getirmezse emzirmeye söyleyin emzirmek istediğinizi çünkü sonrasında daha kolay oluyor cidden. Doğumdan sonra ise oğlumda sarılığı tetikleyebilecek şeyler görüldüğü için 2 gün yattım bu sefer oda iki kişilikti ama perdelerden onu görmedim bile. Eğer bir sorun olmazsa 1 gğn yatırıp çıkarıyorlar. Her detayı verebilmek için çok uzun yazdım inşallah yardımcı olmuştur merak ettikleriniz olursa sorun lütfen.