Atyonlugra Merhaba arkadaslar ilk gebeligim 5 haftaligim daha hic birsey bilmiyorum o yuzden soruyorum folik asit kullanimi hakkinda bazi doktorlar zararli diyor bazilari kullandiriyor siz kullandinizmi ne yapmaliyim yada hangi yiyeceklerde vardir
Hamisbayan Atyonlugra ben haftada bir iki tane içtim genelde besinlerden aldım folik asitimi yeşil yapraklı sebzeler vs internette hangi besinlerde olduğu daha detaylı yazıyor 7. Ayımdayım şükür🩷🌸
Serife3304 Atyonlugra folik asitin hiçbir besinden alınamayacağını ve günlük alınması gerektiğini biliyorum. Folik asitin içinde size veya bebeğinize zarar verecek hiçbir şey yok bence riske atmayın
_Mother_ Atyonlugra hayla kullanım mi diye yazan kişileri gördükçe hayret ediyorum hamile kalmadan önce kullanmanız gerekiyor zaten bir an önce gidin uygun dozu doktorunuza yazdırın kullanmaya başlayın lütfen folik asitin hiçbir zararı yok aksine bebeğin grkisiminicin çok önemli fazlası vücuttan idrar yolu ile atılıyor depolanma olmuyor lütfen bebeğinizin sağlıklı gelişimi için kullanın
sgkyr Atyonlugra bildiğim kadarıyla 12. Haftaya kadar kullanılıyor burda araştırma yapmak yerine bi doktora sorsanz daha sağlıklı benimde doktorm bu şekilde söylemişti
Zeynomsu Serife3304 yeşil yapraklı sebzelerde var. Yani kullanmayın anlmında demedim de yiyecekte yok kısmına cevaben yazdım
anneyimben_46 _Mother_ herşeyi bu kadar abartmayın bence ilk hamileliğimde hiç kullanmadm çok şükür bebeğimin gelişimi çok iyiydi ikinci hamileligim şuan canım isterse kullaniyom kullanmasamda olur yani ;)
Hamis07 Ben hamile kalmadan 3 ay önce başladım ve hala kullanıyorum doktorum devam edeceğiz birakmiyacagiz diyor
EbruOge Atyonlugra merhaba hayirli olsun:) folik asit normalde gebelik baslamadan 3ay once kullanlmasi gerekiyor tabi ancak oda planli gebeliklerde gerceklestirliyor:) ben hamilelk oncesi folidays kullaniyordm. Hamileligi ogrenince Docent doktorum elenatal onerdi ve arastirnca icerik olarak cok daha iyi oldgunu gordum. ilk 3 ayi elenatal 1 kullandim 3aydan doğuma kadar elenatal 2 simdide dogum sonrasi elenatal 3 kullaniyorum . Kullandgnz folik asidin formuda tabki cok onemli elenatal icerigi temiz ve sdc folik asit blnmuyor iceriginde bircok vitamin bulunuyor. Sizde bir arastirirsniz tabi. Ben memnunum cok ozellikle dogm sonrasi cok farkettim icmedgm zamanlar resmen enerjm dusuyor bagisikligim cokuyor emzirdgm icin bebek cogu vitaminii somuruyor ama onu icince cok iyiyim hemde sut kalitemde artiyor:)
SenaBM Atyonlugra nesi zararlıymış. Folik asit eksikliğinden kaç bebek hasta doğdu bugüne kadar. Şöyle bişey var normalde gebelik düşünüyorsanız öncesinde zaten doktor kontrolü görmemiz gerekiyor 3 ay öncesinden folik asite başlıyoruz. 34 haftayı bitirdim hamilelik öncesi 3 ay kullandım 4. Ay hamile kaldım 12. Haftaya kadar da folik asite devam ettim ve suanda kullanmış olduğum vitaminin içinde de folik asit var. Lütfen Instagramda saçma sapan Canan Karatay gibi şarlatanları takip etmeyin gerçek doktorları dinleyin. ayrıca kontrole gitmediniz mi
lLavinia Atyonlugra ben folik asidi kusa kusa içiyordum ama yine de içiyordum günlük düzenli. Yeni bıraktım doktorum başka bir ilaca geçirdi. Yani folik asit bebeğin gelişiminde büyük rol oynuyor. Ben farklı bir doktora muayene olduğumda bana ilk sorduğu şey folik asit kullanıyormusun oldu. Bebeğinizin sağlığı için doktorunuza yine danışın.
Gamzesuna Atyonlugra bebeğin gelişimi açısından öneriliyor bulantı kusma yapabiliyor ama kullanın bence. Armut, kuru fasulye, avokado, fındık, ceviz, Süt yumurta gibi gıdalar tüketin bol bol.
Fatoss-16 Atyonlugra hamile kalmadan önce 2 ay süreyle kullandım folat gebeliğimin 13. Haftasında bıraktım
cnsklkn Merhaba, ben planlı bir gebelik geçirdim. Öncesinde başladım folik asite. Fakat doktorum folik asit değerime bakmadan ilaç verdi. Hamileliğimin 6.ayinda folik asit eksikliğinden bebeğimde bel boşluğu olduğunu ogrendik. Omurgası gelişmemiş. Bununla beraber bir çok sorun yaşayacağını doğsa bile uzun yaşayamayacagini söylediler. Bir çok doktor gördü ve 6.ayda hamileligim sonlandırıldı. Lütfen folik asit gereksiz görmeyin. Mutlaka değerlerinize baktirarak doğru folik asiti kullanın.
_Mother_ cnsklkn aynı sebepten 16 haftalık iken gebeliğim sonlandı ama şu postun altında yazılanları ağzım açık okudum birşey diyemiyorum artık inan
Aerithma Atyonlugra ilk 3 ay kullanılmasını doktorlar öneriyor. Benim doktorum bana vermişti. Siz yine doktorunuza danışın tabi ki ama kullanılmasında fayda var ilk aylarda.
Aycskn Atyonlugra zararlı diyen doktorunuz varsa değişmenizi öneririm hamilelikten bir ay önce başladım 20. Haftama kadar devam ettim folik asit (folat) değeri biz koca insanlarda bile olan bir değerdir kaç yaşınızda olursanız olun değeriniz düşükse doktor takviye verir sadece hamilelik içerisinde kullanılmaz ve yeni oluşan bir bebek için de oldukça önemlidir ve sadece besinlerden bunu karşılayamazsınız. Sağlıkla bebişinizi kucağınıza almak nasip olsun inşallah 🌸ama böyle şeylere kulak asmayın ben kullanmadım bişey olmadı gibi ona olmaz ama siz kendinizi ve bebeğinizi düşünün herkes bir değildir araştırın videolar izleyin bakın günümüzde her bilgiye çok rahat erişebiliyoruz sonuçta
MorKelebek54 Atyonlugra folik asit in ne gibi zarari olabilirmis merak ettim 🤷🏻♀️ vitamin sonjcta ha ama folik asit kullanmak istemiyorum dersen eger doktorundan multivitamin isteyebilirsin ben hamileligimin en basindan beri multivitsmim olarak kulakniyorum icinde folik asitte var. Doktorum o sekilde verdi istersen doktoruna sorarak o sekilde kullanabilirsin. Vitmsin sonucta ama doktoruna sor sen yinede
svncgldgn Atyonlugra bebeğin sinir sistemi, omurgasının kapanması tüp defektlerinin engellemesi için kullanılması gereken bir depo edilmeyen vitamin b9 vitamini diye de geçer. B vitaminleri vücutta depo edilmez yalnız çok ektrem araştırmalarda aşırı yüksek doz kullanımının otizm vs ye yol açtığına dair bazı söylentiler var ama günde bir folik asit alımının bir zararı yok ben 16. Haftama kadar kullandım bebeğin sinir sisteminde büyük rolü bulunuyor bu vitaminin bence kullanın günde 3-5 tane almadıkça bir sorun olacağını sanmıyorum çevremde de folikasit kullanıp sıkıntı yaşayan duymadım dediğim gibi bunlar fazla ekstrem durumlar ona kalsa içilen sigara, bazı yenilen hazı gıdalar daha zararlı bana göre