Lavinya21 Seker yüklemesi faydaları nedir tecrübeli anneler bilgilendirebilirmi ? Yapmak gerekiyor mu , nasıl yapılıyor, kaçıncı haftalarda yaptırdınız acaba ?💕
sehrengiz_8 Lavinya21 24-28 haftalar arası yapılıyor şeker vesaireniz varsa ölçülüp tespit ediliyor. İlk başta açlık şekeri için tahlil verip bir içecek içiriyorlar onu içtikten bir saat sonra tekrar ölçülüyor iki saat sonra tekrardan bir daha ölçülüyor
Haticeburak06 Lavinya21 merhaba 😍 Şeker yüklemesi en geç 27 28 haftada yaptırılır diye biliyorum ben 25te yaptırdım Bence tabikide yaptırılması gereken bişey Önce aç karnına kan verdim sonrasında şekerli su gibi bi ilaç verdiler kimine 1000 gr veriyorlar kimine 750 gr bana 750 verildi onu içtikten sonra 1 saat bekleyip kan verdim tekrar sonra 1 saat daha bekleyip yine kan verdim 2 gün sonra sonuç gösterdim şekerim yok şükür🤲🧿 Evet fazla zorlayıcı bişey ama biz anneler çocuklarımız için buna katlanmalıyız🥰 Ben gecesinde baya bi yemek yedim o yüzden dayanabildim😁🩷
rich_mom Lavinya21 24. Haftada gittim ben. sabah aç karnına gidiyorsunuz 1 gazoz gibi içecek veriyorlar hiçbir farkı yok onu 15 dk içinde bitirmeniz gerekiyor ki kan seviyesinde artış olsun sekere bakmak için. Neyse kan aliyolar o bittikten sonra. 1 saat bekliyorsunuz hicbirsey yiyip içmeden. 1 saat sonunda tekrar kan alıyorlar ve 1 saat yine bekliyorsunuz aç karnına sadece 1 bardak su içme hakkı verdiler bana 750 ml yükleme yapıldı bu arada. Sonra 1 saat daha aç bekleyip son olarak tekrar kan alınıyor yani 3 kere kan veriyorsunuz aç karnına 3 saat aç ve susuz kalıyorsunuz. Ama bu süre içinde asla kusmamaniz gerekiyor. Kurarsanız geçerli olmuyor bastan yükleme yaptırmanız gerekiyor. O yüzden bulunduğunuz yerden çok uzaklaşmadan beklemeniz öneririm. Ben muayenehane uzanmıştım. Müge anlı izlemiştim 🤣 neyse sonra gidebilirsiniz diyolar. Ordan çıkınca güzel bi yemek yedim. Tabi sonuç hemen çıkmadığı için yeme içmeme dikkat ettim. Somucta gizli sekerim olabilir ya da insülin direnci yüksek olabilir. Bunların bende olması bebeğimle olmasına yol açar obez doğar böbreklerin soruna yol açar. Ama bu işin kg ile yada yediğin içtiğin ile alakası yok çünkü gebelik şekeri normal şekerden farklıdır. Gebelik bitince geçiyormuş zaten. Benim temiz çıktı sonuçlarım çok şükür. Bence korkacak bisey yok ben arada evde cihazimla kontrol ediyorum hala normal düzeyde doğuma 1 ay var o yüzden yaptirin içiniz rahat etsin. Ama kontrol edin arada cihazınız varsa sonrada çıkma ihtimali olabiliyormuş. Anlatacaklarım bu kadar.
Merve_ceyhan0803 Lavinya21 ben şeker yüklemesi yaptırmadım doktorumda istemedi zaten ben gerek duymuyorum ama açlık tokluk kan şekerine bakalım dedi açken kan verdim sonra git normal kahvaltı rütinini yap 1 saat sonra da tokluk kan şekeri için kan ver dedi şekerim yüksek çıktı aslında şeker yüklemesiyle aynı şey o gereksiz içeceği içmek yerine normal kahvaltı da yapabilirsin ben özellikle reçel filan da yemiştim tatlı olduğu için
Serdem39 Lavinya21 doktorlar zararı olmadığını söyledi hem endokrin doktorum hemde kadın doğum doktorum gizli şeker falan varsada biliniyor en azından şeker çıkınca diyetle devam ediliyor bir dilim baklava yemiş kadar şeker yükleniyor demişti endokrin doktorum. Normalde daha fazlasını bile yiyoruz
Polatalemdar Lavinya21 kesinlikle yapılması gerekiyor benim iki gebeligimde de şekerim var ve insülin başlandı onunla bile düşmüyor ve bebeğim 3.5 hafta önden gidiyor Rabbim korusun çok tehlikeli.
sehrengiz_8 Lavinya21 ben öneriyorum içtiğimiz şey şerbetli su meyve suyu gibi bir şey gün içerisinde muhakkak o kadar şekerli şeyler tüketiyoruzdur esas garipsediğim insanların neden tavsiye etmediği
MorKelebek54 Lavinya21 eger ki yapilmassa daha buyuk bi sorun. Ya gebelik sekerin varsa ve sen bunun icin yedikleine dikkatcetmiyisan vs. Daha tehlikeli. Onermeynenler doktor olsalarmis o zaman. Oyle intnretten iki saatir bisi okumakla bilgi sahibi olunmuyo maalesef her konuda. Doktorlar yillarca okulunu okumus onlardan daha iyi bilemezler emin ol. Bende yaltirdim cok sukur hic bi skinti cikmadi olmasi da. Bebegimin gelisimi de gayet cok guzel
Serdem39 Lavinya21 açlık şekerine parmak ucundan kan alarak bakıldı tokluk şekerine ise kan tahlilinden bakıldı
Lavinya21 Haticeburak06 yaa sağlıkla gelsin bebişiniz💞 aç karnina yapılan bir test mi normalde yada yaptırmak için herhangi bir polikliniğe randevu almak gerekli mi yoksa kadın doğum bakarmi
Haticeburak06 Lavinya21 ben randevu almıştım almadan olmuyor sanırım 🤷🏻♀️ Evet aç olmanız gerekiyor ❤️
Lavinya21 sehrengiz_8 bilmiyorum ki bebekte mi anne demi hastalık çıkarıyor demişlerdi ama hatırlamıyorum hangisi için söylediklerini tam olarak 🤷
Sermec27 Lavinya21 külliyen yalan iki kere şeker yüklemesi yaptırdım öyle bir hastalığım yok şeker hastası falan olmadım sadece gebeliklerde şekerim çıkıyor ablam arkadaşlarım hepsi yaptırdı kimse de şeker hastası olmadı çocukları da gayet sağlıklı
sehrengiz_8 Lavinya21 onu bende duydum benim kayınvalidemde yaptırma şekerin çıkar bizim bir akrabanın çıkmıştı diye. O zamanlar şeker yüklemesini bilmediğim için damar yolundan bir şeyler enjekte edecekler vesaire diye düşünmüştüm ama hiç öyle bir şey değil yarım litre suya o glikoz şurubunu boşaltıp içiyoruz belli saat aralıkları ile de test veriyoruz yani vücutta zaten olmayan bir şeyi hastalık olarak çıkartan bir şey değil vücuttaki şeker hastalığını tespit edebilen bir olay