Pamukprens ben hic birisini koymadim. Emzik ilk gunden alistirmanin dogru oldugunu dusunmuyorum hatta cok zorlayan bi bebis olmazsa hic alistirmayi dusunmuyorum. Emzige alismasi daha buyuk sknti gibi geliyor bana. Biberonda da gerek yok cunku mama verilecekse bile ilk gunler siringa ya da kasikla veriliyor ki biberona alisip memeyi reddetmesin. Bu arada ilk uc gun memeden sut degil kolostrum geliyor ve onu sizin gormeniz zor olabilir cnku bebegin mide kapasitesi kucuk oldugu icin sakir sakir gelmiyo. Aman sutum yok diye telasa kapilmayin bol bol emzirin. Siz emzirdikce ve onun ihtiyaci arttikca sut uretimi artacaktir. Cogu anne bu hatayi yapip mamaya basliyor ve zamanla sut uretimi azaliyor. Pisik kremi ise ilk kizimda nerdeyse hic kullanmadim. Yeni dogan bebege de ilk gunden surmeyi gereksiz buluyorum. Her cocuk cok pisik olmaz. O tur kremlerin gereksiz yere kullanilmasini dogru bulmuyorum. Kizim pisik oldugunda surerdim tedavi amacli ve gecerdi hemen. Pisik olmayan bebise niye sureyim ki ya olursa diye? Ne kadar dogal da olsa illa katki maddesi var.
Depend ve bebek bezi koyun tabi bol bol fazla olsun eksik olmasin. Gogus pedi ben koymadim dedigim gibi ilk uc gun sakir sakir bi sut olmuyor. Zaten normal dogum olursa en fazla bi gun kalirsiniz