Kızlar ben genç kızlığımdan beri hep adet düzensizliği olan bir kadındım. Evlendim, bi sene sonra oğlum oldu… doğumumdan tam 11 ay sonra adet gördüm, daha sonra bir 11 ay daha geçti yeniden adet gördüm.. şuan oğlum 4 yaş 8 aylık ama ben bu sürede toplam 10 kez adet görmemişimdir…
Bu şekilde düzensiz adet olduğum için de, yeniden bebek olmaz diye düşünüyordum, oğluma hamile kalırken çok özendim, yumurtlama dönemi takip ettim folik asitler kullandım işte ne yapılırsa hepsini denedim… şükür tedavi gerekmedi ama riskli bir gebelikti, kanamalar oldu falan felan derken… işte doğdu… Allah biliyo bi daha doğurmaya hiç niyetim yoktu, niyet edersem de tedavi gerekir diye düşünüyordum… Kızlar en son geçtiğimiz Haziran ayının 10nda adet gördüm… o gün bu gündür doktora da gitmedim, adet de görmedim…
Arkadaşlarım hamile olabilirsin dediklerinde ‘hamile olsam doğurmak üzere olmalıyım haziranda adet oldum’ falan derdim imkansız gibi bir şeydi benim kafamda hamile olmam..
Bu arada biraz kilolu da bir kadınım, işte 75 oldum, yaza erkek kardeşimin düğünü var biraz kilo vereyim dedim ama, ben dikkat ettikçe tartıda 76-77-78 gidiyorum… en son dedim artık bu kesin hormonal bişi, karnım da şişiyo kist var kesin benim karnımda.. kuzenime olmuştu bekarken; kızın karnı hamile gibi şişmişti kist çıkarmışlardı kocaman.. kesin diyorum bende de bu hastalık oluştu, bu kadar zaman adet olmamamdan da zaten bir b.kluk olacağı kesin…
Sonra randevu aldık gittim doktora… anlattım aynen böyle, bakalım bi ultrasonla dedi… uzandım jeller bilmem neler derken doktor dedi ki; ‘burda gebelik görünüyor, hem de 20-21 hafta var, bak kalp atışı -pıt pıt pıt pıt-, cinsiyeti de kız’
Benim başımdan aşağı kaynar sular döküldü…
Çünkü ben bu son 5 ayda; diş çektirdim, saç boyattım, antibiyotikler kullandım, röntgen çektirdim, termal havuzlarda dakikalarca kaldım, plates yaptım, spor salonlarına gidip geliyorum, sigaramı püfür püfür içiyorum… yani bir gebe ne yapmamalıysa ben bütün bunları yapıyorum…
21 hafta! Oha…
Karnımda bişiler oynuyor ben diyorum ki, gazım var- gerçi sade gazdan bile anlamalıydım, aldığım nefesi bi tarafımdan veriyorum öyle bir gazlılık- ya da karnım seğiriyo -seğirmek derler bizim orda hani bacağımız gözümüz falan pıt pıt atar ya-
İşte kasıklarım ağrıyo diyorum pilateste çok zorladım…
Ay ne bilim… karnım şişmeye başladı ben kistim var diyorum ama aklımın ucundan çocuk geçmiyor ya sıfır, nasıl geçmez demeyin, yemin ederim asla geçmiyo yani hiç ama hiç…
Şimdi benim dünyam böyle ağır metraj ilerliyo… Bebek sağlıklı mı… hemen ayrıntılı ultrason için gittim bir yere, her şey normal görünüyor dediler ama içime sinmedi… bir kaç doktor daha gezeceğim muhtemelen..
Kızlar nolur bana dua edin..
Bebeğim sağlıklı olsun… tabi gözleri yeşil saçları sarı da olsun akıllı da olsun ama hepsinden öte Sağlıklı olsun nolur…
İşte böyle… bir şey olmaz dimi ya.. ay vallahi böyle şok içindeyim cumadan beri..