4 aylık hamileyim. Biri diyor 19 saatte doğurdum. Biri diyor üstüme çöklendiler. Biri diyor kurbanlık koyın gibi bağladılar. Biri diyor 36 saate anca oldu. Biri diyor alttan dikerken uyuşma beklemediler. Çok mu kötü doğum yapmak. Dayanamam ben bunlara. Çok kötü hissediyorum kendimi
Kafayı yicem !!
Deletedmom_99 en tatlı canı olan bnm ben yaptıysam herkes yapar
Deletedmom_99 iki dogum yaptım ilk 19 saat suni sancı çektim yatakta ayağa bile kaldırmadan ikinci doğum bastıra bastıra dogurttular
Bebeğim sen ne bakıyorsun o hadsizlere hamile bi kadına böyle Denir mi. Beni de çok korkuttular ama öyle değilmiş. Sezeryan oldum yemin ederim hiçbir şey hissetmedim sadece ameliyattan sonra ayağa kalkması bi tık zorladı beni. Hastaneden eve gelince evin işini bile yaptım o derece kolay geçti benim için Ama sonuçta bi yavru doğuruyorsun kolay değil o yavrunu kucağına alıyorsun ya bütün ağrılarını unutuyorsun diyorsun ki her şeye değermiş ❤️Sen böyle kafana takarsan stres yaparsın hem sana hem bebeğe zararlı. Rahat ol ❤️
Deletedmom_99 tabi cnm söyle birsey var bir cesaret geliyo o an saan deli cesaret derler artık neyse sancı anında sadece viran önce bitsin gitsin derdine düşüyorsun bebeğim sağlıkla gelsin diyorsun vee birçok insan yerinde olup o sancı agri çekmek için can atan insanlar var böyle düşün cnm Allah hayırla kurtarsin
Ankara-58 neden hamile bi kadına bu kadar korkutucu şeyler yazıyorsunuz günah değil mi ? Zaten ne kadar korkmuş doğumdan. Keşke korkutmak yerine biraz rahatlamasını sağlasanız.
Deletedmom_99 her doğum kendine özeldir kendinizi hazırlayın doğuma fakat psikolojik olarak buna hazır hissetmiyorsanız kendinizi zorlamak yerine başka seçenekleri de göz önünde bulundurabilirsiniz
Melike_02 korkutmuyor cnm başına gelse bile böyle birsey korumasına gerek yok en korkak bendim kan bile veremezdim o an Allah farklı birsey veriyo
Deletedmom_99 valla ben kan alırken bile ağlayan birisi olarak bem yaptıysam herkes yapar 😂😂
Bende senim gibi korkuyordum
Eğer korkuyorsan sezeryan olursun geçer biter
Bana sezeryan sonrası yok ağrın olacak yok canım yanacak dediler
Hiçbirini çekmedim bile ☺️☺️
Eve geldim kendi işimi yaptım
Deletedmom_99 her doğum kendine özeldir bunu unutma sezaryen için çok korkuttular beni mükemmel bir sezaryen geçirdim 3. gün ayaklandım markete gittim eşimle, kendıne ıyı bır doktor seç ona guven, benım en buyuk artım doktorumdu Allah ondan razı olsun
Ankara-58 farklı bi güç geliyor insana ❤️
Deletedmom_99 kesinlikle öyle burdan okuduktan sonra sezaryen doğuma daha sıcak bakmaya başladım biri 36 saat sancı çektim yazmıştı. Nasıl yapacağız bilmiyorum ya
Ankara-58 ay inanın sizden çok cesaret aldım . 😘
Deletedmom_99 hiç böyle şeyler oluyup hamileliğinizi zehir etmeyin. Daha 4 aylıksınız önünüzde çok uzun güzel zamanlar var. Sizi motive eder mis bilmiyorum ama ben 3 saatte doğurdum ☺️ hamileliğim boyunca bende böyle hikayeler okudum ama şunu hep kendi kendime tekrarladım. Her bebek ve her bünye farklı. İlla sezaryen yada illa normal diye de şartlamadım. Bebeğim hangisini seçerse bizde ikisini de yapabilecek güç var diye kendimi telkinledim. Çevremde kötü doğum anıları olan kişilere bi bakıyorum yemin ediyorum hepsinin ortak noktası aşırı stresli kişiler. Oysa bu işin anahtarı sakinlik. Dayanamam gibi cümleler kurmayın kendinize haksızlık etmeyin. Hele son aylarda karnınızdaki minik insanın gücünü görünce bu miniği ben taşıyorum diye kendinizle gurur duyacaksınız. Kadınlar gerçekten çok güçlüler. Gerek sezaryen gerek normal o bebek bir şekilde çıkacak. Size düşen bebeğinize sakinlikle ve elinizden geldiğince yardım etmek ve elinden tutmak. Umarım benimkinden daha kısa süren bir avazda dedikleri türden bir doğum olur bebeğinize kavuşursunuz 🤲🏻💐
Deletedmom_99 kız dur bismillah 😄 öncelikle. Tıka kulağını o insanlar a. Her insanın vücudu acı eşiği ve ABARTARAK ANLATMA YETENEĞİ FARKLIDIR 🥴🥴🥴🥴 o yüzden o 36 bilmem kaç saat doğurdum diyen her saniye ölümcül acı çekerek geçirmiyor. Son 5 dk da bire düşünce. O zaman. Da zaten öldürmeyen bir acı iyi bir. Sonuç alınacak bebiş geliyor 🙃🙃🙃🙃nefes kontrolü doğuma kadar Pilates Dualar ve motive ederek kendini hazırla dünyaya bir yaren bir yol arkadaşı getireceksin Taş değil öyle düşünerek girersen doğuma. Sancı gelince kahkaha ile karşılarsın zaten
Deletedmom_99 bunlari dusunmek icin cok erken degil mi🙈 5 ay gecmez boyle🤣 benim normal dogum tecrubem yok ama kendi tecrubeme gore soyleyebilirim ki; kurbanlik koyun gibi filan baglanmiyorsunuz. Kendinize zarar vermeyin diye kollari bagliyorlar ama zaten biri hep basinizda oluyor. O arada gulusmeler, konusmalar, aaa bebegim cikti heycanı. Hic oyle trajik seyler olmuyor❤️
Deletedmom_99 ilk gebeliğim beni neler bekliyor bilmiyorum. Rabbim hamile olan herkesin doğumunu kolaylaştırsın bizlerinde inşallah. Ancak şunu biliyorum bu doğamızda var ve inanıyorum ki Allah bir şekilde kolaylık verecek. Kulaklarını etrafa tıka çünkü etkisinde kalırsan o şekilde devam eder. Eltimde hamile benim gibi onun üçüncü gebeliği abarttıkça abartıyor (her konuda abartmayı çok sever kendisi) tamam tamam diyip geçiyorum. Mutlaka zorluğu var ama dediğim gibi inanıyorum ki Rabbim kolaylık sağlayacak ❣️🤲
Ankara-58 ya hastamisin be kardeşimmm be. Bende seni Bastıra bastıra pataklicam yanımda olsan. Kadın korkuyorum diyo senin yazdigina bak. Troll musun nesin
Yaa kızlar teşekkür ederim. Yazdıklarınızı ekran kaydı alıp her vesvese geldiğinde okucam 😊❤
Deletedmom_99 niye başkalarına soruyorsun ki,herkesin dogum hikayesi de acı eşiği de beklentisi de farklıdır,ne kadar sorarsan o kadar olumsuz şeyler duyacaksn ve gözün korkacak stresli olacaksin,stresli olman da dogumunu zorlastirir.sadece şu surecin tadini cikarmaya bak.bizim insanlarımız hiç olumlu yanlarini soylemez aksine hep olumsuzlarini soyleyip hamile bir kadın ne hisseder nasil bı psikolojide olur diye dusunmeden patavatsızca konuşur,sen onlara kulak asma.gercekten de sadece şu sürecin keyfini cikar.bende 31.haftadaym,şuana kadar sadece doğum çantası ihtiyaçlarini vs falan sormusumdr cevreme.birileri bişey anlatmak istediğinde duymak istemiyorum,gözümu korkutup sonra zorlanmak istemiyorum deyip geri çeviriyorm.ve inanır misin öğrendiğimde 6haftalik olan kızımın şuan ne ara 8.aya girdiğimize dair hiç bı fikrim yok,o kadar hızlı gecti ki zaman.istersen 2. 3. Cocugun da olsa bu keyfi bu tadı aynı duygularla yasayamiyosun o yüzden şuan yasadiklarinin kiymetini bil ve gerisine kulaklarini kapat