Kasıklarımda birden cok fazla sertlik ve agrı oluyo karnımın şekli değişiyo sonra düzeliyo yaşayan varmı acaba 35 haftalığıö karnım aşağıya düşmüş gibime geliyo
Kasılma
mom-16 kasılmalar şiddeti ve süresi dk tut dayanilmayacak kadar ağrın varsa acile git haftan küçük nolur nolmaz
_ruyaninannesi_ dediğiniz süre nasıl oluyo yani kasıldım diyelim tekrar olucakmı diye
_ruyaninannesi_ o an cok ağrıyo ağırlık hissediyorum geçiyo normale dönüyorum anlamadım yalancı sancı dediklerimi yoksa
mom-16 Ben 20 haftalık olucam benimde öyle bebek tamamen bir yere toplanıyor sanırım hep sağ tarafıma yapıyo orda birikiyo sertleşiyo ağrı yapıyo o tarafa doğru karnım yamuluyo yani normal heralde sonra biraz oynayınca düzeliyor ama sen dikkat et doğumun yaklaştığı için
mom-16 evet kasılma hisetuyin an süre tut bitince süreyi kapat bak bakalım kaç dk geliyor
Caglademiral salı günü kontrole gidicem bakalım ne dicek doktor geçen haftalarda yime oldu dinlenince geçiyosa normal dedi ama artık dogum yaklasıyo ya korkuyorum sanırım
_ruyaninannesi_ 1 dk falan sürüyor
mom-16 yalancı olabilir düzenli düzensiz geliyor bazen dediğim gibi çok şiddetli varsa hasteneye git nolur nolmaz nst gir temiz çıkarsa için de rahat eder hemde anlarsın en azından geldiğinde endiselenmezsin
mom-16 ağrın uzun sürüyor yine gelirse tut bakalım kaç dakika da kaç tane oluyor yani 10 dakika 1 mi veya 2 mi gibisinden
_ruyaninannesi_ 2 gün önce nst ye girdim o an bisey cıkmadı bebeğin kasılması önemliymiş sanırım sancı mı değilmi anlamak için temizdi bişey yoktu
_ruyaninannesi_ aralığı kaç dk olunca sancı diyebiliriz
_ruyaninannesi_ duş al yürü biraz uzan geçiyor sa endişe etme ama geçmiyor sa doktoruna msj at veya gidebilirsin
mom-16 tabi kasılma da sancı gibi açılma oluyor bu benim üçüncü doğumum kasılmalarla oldu açılma oluyor
mom-16 10 dk 3 sancı olacak şekilde bide nste 100 veya 80 lerde
_ruyaninannesi_ ya benim açılmada yana içim cok rahat 😂 37 haftaua kadar progestam kullanıcam zorunlu suan 35 haftadayım 2 haftada bir muayeneye gidiyorum daha önce erken doğum yaptım bebeğimi kaybettim açılmam hemen olmaz o yüzden ama bu sancımı çözemedim
_ruyaninannesi_ adet sancısı gibi yavaş gelip karnını sarack belinden kalçaya vuruyor sıkıyor yani tabi farklı herkesin doğum şekli o yüzden sancı şöyle adet sancısı gibi yavaş başlıyor yükseliyor sonra iniyor yavaşça
mom-16 basın sağolsun anladım seni eğer adet sancısı gibiyse uzun ve yükselirse sancı ama karnın alt tarafı sertleşiyor vajina etrafı kasılıyor sa bu kasılma oluyor yuruyemiyorsun bile san tavsiyem sancı veya kasılma hisetuyin zaman dk tut yalancı sancılar bile tedirgin edebiliyor ama senin riskin var o yüzden dikkatli ol sağlıkla kucağına alırsın inşallah 🤲🌸
mom-16 bebeğin baş aşağı pozisyon almışmi doktor dedimi sana