SrpYlmz Birbebekbirannee merhaba öncelikle kedi bakabilmek için o kediyi çocuğunuz gibi sevmelisiniz yoksa ne tuyune ne biseyine tahammül edemezsiniz benim üç yaşında tekir kedim var üç yildir benimle çok tüy doktugu zamanlar oluyor uğraştırıcı vs ama ben oğlum gibi gördüğüm için batmiyor . Hamileyim 14+2 haftalık onunla yatıp onunla kalkıyorum diyebilirim tek arkdasim.Kumunu kesinlikle sen degistirme eşin falan değiştirsin ve aşıları özellikle parazit iç dış tamamsa sıkıntı olmaz toksoplazma testi yapıyorlar evde kedim olmasina rağmen çok şükür temiz çıktı 🙌
dilekk11 Caglali benim kedim tekir çok uysal çok sevecen. Cins kediler daha uysal oluyor evet ama tekirlerin de çeşit çeşit hurda olanı var 😊
Caglali dilekk11 benim annemin evinde tekir kedi var görseniz kaplan gibi insanlara saldirirdi ondan öyle dedim 😂
momofmychildren Birbebekbirannee evimde 4 kedim var ve hamileyim hepsinin aşıları tam ve iç dış parazitleri düzenli yapılıyor önemli olan parazit ilaçları düzenli yapılması Ayrıca kedi kumunu siz değil eşinizin değiştirmesi gerekiyor onun dışında doktorum bana 12.haftaya kadar tüylere vs dikkat et bı sorun olmadı çok şükür
Caglali Zeyasln kedi tüyünden dolayı dedim, daha doğrusu kedi tuyundeki parazitlerden dolayı ama bakımları aşıları güzel olursa sorun yok tabi, doktor da bana aynısını söylediği için öyle söyledim bende benim kedimde benimle uyuyor koluma yatıyor
Caglali Birbebekbirannee kedi tuyundeki parazitlerden ve kedi diskisindaki taksoplazmadan dolayi Doktorda bana aynısını söyledi Çok temasta bulunma kedi kumunu temizleme diye
Shurupp Birbebekbirannee ne hamilelikte ne sonrasında bir sıkıntı olmaz ama sırf kızınız istiyor diye kedi almayın. Hele de cins kedi ise lütfen para verip satın almayın sahiplenin dışarıda bir sürü muhtaç canlı var. Ve zorluklarını çok iyi düşünün o kedi sürekli yavru kalmıyor. Benimki iki yaında şu an aşırı derecede tüy döküyor mesela katlanabilecek misiniz her yerden tüyü çıkıyor. Her kedinin karakteri farklı belki eşyalarınıza zarar verecek. Kızgınlığa girip oraya buraya işeyecek. Hastalanacak veteriner masrafı çok olacak özellikle cinslerde bazı kronik rahatsızlıklar olabiliyor. İyi bir mama almanız şart yoksa illaki hastalanır mama fiyatları çok pahalı. Pencerelerinizde sineklik olması lazım camdan düşüp kendini sakatlayabilir ya da ölebilir allah korusun. Alerjiniz çıkabilir bizim tüm evin var mesela ilaç kullanıyoruz. Tatile giderken bırakabileceğiniz bir yer olmalı ya da yanınıza alabilir misiniz ? Resmen bir çocuğun daha sorumluluğunu almış oluyorsunuz ve bu çocuk konuşup kendini ifade edemeyecek.Daha aklıma gelmeyen bir sürü şey var bir hevesle alıp daha sonra terk edilen bir sürü can var lütfen bunların hepsini göz önünde bulundurun. Kedi beslemek bu dünyada annelikten sonra tattığım en mükemmel duygu kızım benim her şeyim harika bir şey ama her insana göre değil. Sonradan pişman olmamak için çok iyi düşünün vebale girmeyin.
Annesinin1tanesi Birbebekbirannee 2 yaşında kedm var aşıları düzenli yapıldığı sürece hiçbir sorun yaratmaz. Sadece kumunu temizlememeniz gerekiyor. Eşim bazen temizlemeyi unutuyor Ben de maske ve eldiven takıp temizliyorum
Hamisbayan Birbebekbirannee ben çocukluğumdan beri bakıyorum kedi şuanda hamileyim vücudum bağışıklık kazandığı için herhangi bir sorun yaşamıyorum. Ama hem siz hamilesiniz hemde kızınız küçük alerji testi yaptırdınız mı daha öncesinde? Daha sonra alerji tüy vs diyip o canı sokağa veya başka biyere sahiplendirmeyin çünkü öyle bir devirdeyiz ki sokaklarda bir hevesle alınan cins kedilerle kaynıyor
Yusragezer Birbebekbirannee benimde kedim var 29 haftalık hamileyim hamileliğimden öncede benimleydi kedi ve cins ama düzenli veteriner kontrolünde bütün aşıları falan yapılıyor kumunu da ben temizliyorum maske ve eldiven takıp bir sorun yaşamadım kediye baktığım için doktor tarafından test yapıldı bana kediden herhangi bir hastalık virüs almışmıyım diye hepside negatif çıktı çok şükür senin zorlanacağın tek şey temizliği diye düşünüyorum aşırı tüy döküyorlar gerçekten şu tüyü için kullanmadığım şey kalmadı zaman zaman azalıyor sonra yine aynı dökülmeler başlıyor