Merhabalar, benim 2. gebeliğim ilk gebeliğim çok şükür sağlıklı geçti ve vajinal doğum ile kucağıma aldım. Bu gebelikte geçen ay ikili tarama testi yaptırdım sonucunu bugün alıp doktoruma gösterdim. Oranım yüksek çıkmış 54/1 diyorlar. Perinatoloji bölümünden randevu almamı ve amniyon sıvısı ölçümü yapılması gerektiğini kesin sonuç çıkacağını söylediler. Eşimle konuştum herşeyi önce senin sağlığın evladımız ne olursa olsun ama kaldırabileceksen senin kararın sonuçta 7/24 sen yanında olup sen ilgileneceksin ben sadece yanında olup sana destek olacağım elimden geleni yapacağım dedi. Haklı da. Oğlum 1 yaş 2 aylık oldu daha çok küçük onunla bile zorlanıyorum annem çalışıyor yeni eve taşındı babamla problemleri vardı yeni yeni çözüyorlar çok şükür, kv desen ha varlığı ha yokluğu hiç farketmez. Yaşım da daha küçük bu sorumluluğu kaldırabilir miyim inanın bilmiyorum ama bir yanım da kıyamam içimde kıpırtısını hissediyorum 🥲
Hem kafamda bunlar hemde perinatoloji bölümünde iğne ile sıvı alımı nasıl bir işlem ne kadar sürüyor hiçbir bilgim ve etrafımda yaşayan kimse yok o yüzden ya bilen ya da yaşamış olan birileri varsa bana yardımcı olurlarsa çok sevinirim.
Hiç beklemiyordum böyle bir şey yaşayacağımı, bir an duyunca şok oldum muayene esnasında bile bir kulağım duymaz oldu. Doktor cinsiyetini de kağıda yazdı ama ne olacağımızı bilmediğimiz için eve gelince baktık zaten bir tahminimiz vardı 2. kez oğlumuz olacak hayırlısı ile Rabb’im nasip ederse 🥹
Ne sevinebiliyorum ne üzülebiliyorum çıkmazın içinde kaldım. Eşim de herşeyi benim gönlüme bıraktı. Biliyorum evlat candır, melek olarak doğma şansı yüksek, bakımı zor bir evlat gelecek kucağımıza lakin şöyle bir durum da var kendimde o gücü bulamıyorum. Rabbimin gücüne gitmesin bir içim sonuçlar kötü çıkarsa aldırmaktan, diğer yanım devam etmekten yana.
Aldıracak olsam devlet 16-21 hafta arası kürtaj yapar mı bu durumda onu da bilmiyorum. Nasıl bir yol çizeceğim kafam karmakarışık anlayacağınız. Dua edin lütfen ihtiyacımız var. Rabbim hayırlı haberlerini nasip etsin bize de bu durumu yaşayanlara da…
Uzun oldu biraz hakkınızı helal edin 🌹