Kızlar benim ocak ayına kadar yani hamileliğimin 5. Ayına kadar sigortam yattı çalıştığım yerde. Ama sonra rahatsızlığım sebebiyle işten ayrılmak zorunda kaldım iş yerinin personele ihtiyacı vardı benim çıkıp yerime başkasını in girmesi gerekiyordu. Ama yıllardır çalışıyorum. Hakkımıda bırakmak istemiyorum 32. Haftama 5 hafta var abimin iş yerinde sigorta başlatıcam yeniden orda çalışıyor gibi. Ara verildiği için sigortadan para alamama durumum olur mu? Martın 1 inde başlatıcam sigortamı 33 yada 34 de rapor alıcam. Doğum parasını alabilir miyim bilgisi olan var mı?
Doğum parası sigortadan nasıl alırım?
👆🏻👆🏻👆🏻
Üstte kal!!
Ebruucar tam emin değilim ama bir arkadaşım ocakta işten ayrıldı hemen başka uerde sigortası başladı doğum yaptı ve parasını aldı
momofmychildren benimde ocak ve şubatta yatmadı sadece martta başlatıcam tekrar mayıs sonunda doğumum var ama ilk beş ay zaten yattı yeni başlatıcak olsam alamam belki ama benim parayı hakedişim doldu sadece 32. Haftamı da kapsaması lazımmış onun için yeniden başlatmam lazım. Muhasebeci arkadaşlar vardır muhakkak bilirler yazarlarsa çok mutlu olurum
babyy__ hamilelikte kesintisiz çalışmam gerekiyo dedin ya normalde 1 sene içinde 120 gün yeterli oluyo diyo sigorta ama 32. Hhaftayı kapsıcak diyo. Benim 120 günü çoktan doldurdum. Mecburen çıkış verdik. Şimdi tekrar sigortam başlayınca rapor parası da mı alamıcam saten doğum parası dediğimiz de o doğum iznine çıkıyosun rapor parası alıyosun. Alamıcaksam boşuna yaptırmıyım para ödicem sonuçta
- Düzenlendi
@babyy__ Bende şuan raporluyum olmuyor diye biliyorum is değişikliğinden oluyorsada 33 değil 32. Haftanda alman lazım raporu
Fhnxxhnxdhnbg- 32 de de alırım sorun değil ama işte ocak ve şubatta ara verdim şuan tek sıkıntım o hemn birinden çıkıp diğerine girmedim ama sonuçta sigorta rapor parası ödemek zorunda. Neyse artık denicem şansımı. İnternette araştırdığımda hamileyken de işe girilebilir veya iş değişikliği yapılabilir rapor parası için engel değil yazıyor