Herkese merhabalar.Şimdi yazacağım Bu bloğu sizlere gerçekten annelik duygusunu sonuna kadar yaşarken ve elimde rezene çayım yanımda uyuyan kızım ile uzun uzun yazıyorum ki korkmayın aklınızda birşey kalmasın diye.21.02.2024 sabah saat 11:00 da uyandığımda elim ve ayağımda anlamsız bir gecede oluşan ödemlerle kalktım.Kalkıp kahvaltımı yaptım.Evimin rutin günlük işlerini bitirdim misafirim geldi kahvemi bile içtim.Sonra akşam yemeğini yaptım ve duşa girdim.Buraya kadar herşey normaldi.Saat 18:30 da eşim işten çıktı ve aradı çıktım geliyorum diye.Telefonu kapattım ve bende bir sancı başladı ama çok şiddetli değil hafif hafif.Kontrol edebiliyordum azdı.20 dk içinde sancı belime kadar vurdu ama hala azdı.Adet sancısından daha az ve hafifti.Eşim geldi yemek yedik ve sancıların dakikalarını kontrol ettik.20 dk lık sancılar.Doktorumu aradık ve gelin ben hastanede nöbetçiyim dedi.1 saat içinde hazırlanıp çıktık hatta o kadar hazırlandık ki saçlarımı bile düzleştirdim :)
Saat 20:40 da hastanedeydik ve doktorum gel bakalım yine gaz yapacak ne yedin de sancın var dedi ve bulgur dedim gülüştük.Muayene edelim dedi bu arada ilk alt muayenemi o gün yaptı ve söylediği şey ” 7 cm açılma var doğuruyoruz yatışını yapın “🙏🏻Eşim yatışımı yapıp gelene kadar beni odaya götürüp hazırladılar damar yolu vs açıldı.Lama yapıldı.Nst bağlandık.Yürüyüş yaptık tekrar Nst tekrar yürüyüş plates topu derken saat 22:45 oldu ve hala suyum gelmediği için doktorum öncelikle doğum odasına alıp suyumu patlattı(asla acımadı) ve artık bebiş kanala tamamen baskı yapmaya sancılarım sıklaşmaya başladı.Son kez açılmama bakıldı ve 22.02.2024 00:10 da doğumhaneye girdik.Sancılarım artık ard arda geliyordu ve sancı esnasında ıkınmalıydım.Doktorum kontrol ediyor ve ıkın diyordu ama ben o anda ıkınmanın ne demek olduğunu unutmuş eşime nasıl ıkınacağım bilmiyorum dedim.Eşim doktora eğilip hocam yapamayacak sezeryana mı dönsek dediğinde doktorum çocuğun kafasını gördüm hayır dedi ve ben de o an gelen Allahın verdiği güç ve kuvvetle sadece 2 defa sıkıca ıkındım ve doktorum dur dedi.O an içimden birşeyin yağ gibi kayıp gittiğini hissettim ve kızımı kucağıma verdiler.00:35’ de kızım doğdu ve babası kordonunu kesti.Toplam 35 dk da doğum bitmişti yırtığım yok ,kesim yok,dikişim yok.Sonra doktorum plasenta yı çıkardı o esnada kızımı hazırladılar kucağıma verdiler.Yürüyerek girdiğim doğumhaneden kızım kucağımda eşim ellerimi tutarken çıktık.Allah herkese kolay bir nefeste doğumlar nasip etsin.Bebişlerinize ve size sağlıklı uzun ömürler versin.🥰🐣🌸