Guzeldere35 Merhaba, 37+2 günlük hamileyim bugün bebeğimde fl kısalığı 33+0 olarak görüldü. Başına böyle bir durum gelen var mı? Bebeği sağlıklı doğan var mı acaba?
Esrasl_35 Guzeldere35 ben de o tür şeyler yaşadım. Karın çevresi bacak boyu kilosu vs geriden geliyordu haftasına göre. Bacak boyu kısalığı down sendromu belirtisi demişlerdi vs çok stresli günler geçirmiştim. Şehir dışına sevk ettiler uzman görsün diye. Böyle böyle stresten düşünmekten 37 de doğum yaptım. Bebeğim sağlıklı doğdu çok şükür sadece minnak biraz o da zamanla toparlanır zaten stres yapmayın güzel düşünün
Zeynomsu Guzeldere35 aynısını arkadaşıma dediler kız perişan oldu. Down olabilir demiş dr dabahlara kadar ağla ağla dualar ettik. Perinataloğa randevu bulana kadar .. sonra adam dedi ki siz nesiniz de çocuk ne olsun çocuğunuz kısa boylu hepsi bu dedi. Bazılarının da proporsiyonu gövde uzun bacak daha kısa şeklinde çocuk öyle de olabilir demiş. Üzüldüğümüz kar kaldı
Guzeldere35 Smsmsm2610 Down sendromu olabilir ama tam onunla ilişkili olmayabilir de dedi aklım benimde çok karışık inşallah sağ salim bebekleri alırız kucağımıza senin adına da çok üzüldüm canım 🥹 Doğduğunda öğrenebilirsiniz dedi sen ikili tarama testi yaptırmış mıydın
Birisi00 Guzeldere35 bu zamana kadar down degildi de simdi mi oldu Allahım yarabbim. En ufacik sorunda down diyolar. Bacak boyunuz kisa ise bebekte genetik oluyor.
Guzeldere35 Karanfill Detaylı ultrasona girdiğim de herşeyi temiz çıkmıştı sadece ikili tarama testi yüksek riskli çıkmıştı.. Normal kontrol ultrasonunda başka bir sorun yok sadece fl kısalığı 😓
Meliha__ Guzeldere35 benim oğlum da vardı ama bı sorun çıkmadı çok şükür sağlıklı doğdu hatta doktor tahmin ettiğim gibi değil.gayet iyi bacak boyu dedi doğdugun da 5hafta gerilik vardı hatta dopplerdan da bakilmisti bı sorun var mı diye orda fl. boyu 5 hafta geriydi
Guzeldere35 Zeynomsu Çok sevindim arkadaşınız adına insan çok korkuyo işte Allah kimseyi evladiyla sinamasin
Zeynomsu Guzeldere35 tabii öyle ama enfişe etme diye dedim. Sakince testlerini yaptır zaten elinden bir şey gelmiyo
Meliha__ Guzeldere35 korkmayın insaAllah herşey çok güzel olur bazen ultarsyon yanilabiliyor minyon bir bebiş de olabilir🥰
Karanfill @Guzeldere35 benim kziiminda 1 ay geriden geliyordu. Ama bizde başka anomalilerde vardı. Turner sendromundan şüphelendi doktorlar. Şimdi doğdu hatta anomaliyle. Genetik test yaptircaz
PrensinibekleyenAnnee Guzeldere35 korkma herşeye down diyorlar belki boyu kısa olabilir sonuç olarak herkesin boyu aynı değil ki her bebek aynı boyda doğmuyor