Donthappymom sağlık yönünden kendi görüşümü bildireyim kesinlikle Türkiye çok daha önde diye düşünüyorum gözlemledim.
Bizimde geç oldu, bi çok doktora gitmeme rağmen tüp bebek demediler ki zaten burada belli sayıda aşılama olmadıktan sonra tüp bebek yapmıyolar diye biliyorum en azından bize öyle denildi. Baktım burada olacak gibi değil Türkiyede yaptırdım tüp bebek. Yalnız bizim sorunumuz yoktu sebepsiz infertilite denildi. Bizim vaktimizinde kısıtlı olmasından dolayı apar topar tüp bebek tedavisi bsşlandı 13 günde sona erdi toplamda. Sağlıklı yumurta sayımız 1 di. Onuda genetik teste gönderdik o da 5. güne ulaşamadı. Derken transfer olmadan eli boş döndük. Buraya geri dönünce o üzüntüyle herşeyi bıraktım yapmak istemedim. Buradada gittiğimizde prosedürün çok uzun olduğunu söylediler. 1,5 sene sonra artık tekrar başlayalım diye doktora gittik, (Bi kez tüp bebek yapıp sonuç alamamış olmak bizim sürecimizi hızlandıracaktı, aşılamaya gerek kalmadan ikinciyi deneyeceklerdi) doktor adetin geldiğinde gel testlerini yapalım dedi. Ama Allahıma bin şükür o ay beklediğimiz adet gelmedi🥹 bebeğimiz kendiliğinden geldi🥹❤️
İnşaAllah sizinde gönlünüzün muradını verir Rabbim. Biraz uzun oldu:)