Meliss_t Sezeryan doğum yapacak olanlar pilatese gidebilir mi ? Açılmayı tetikler mi pilatese başlamayı hep düşündüm ama 2. sezeryanım olacak benim gibi olup pilatese giden yada yapanlar var mı ? Yoksa sadece normal doğum için mi uygun pilates ?
Adenala Meliss_t Sezeryanda neden açılma olsun ki zaten karından ameliyat değil mi Ama spor amaçlı yapılabilir bence
Rbytkn Meliss_t gebelikte pilates genelde ya dinç bir vucud için yada kolay vajinal doğum için yapılır ama tam bilmiyorum Siz neden gitmek istiyorsunuz ?
Vandb Meliss_t pilates in her hareketi doğumu rahatlatmak için değildir pilates antrenörüyüm beden eğitimi öğretmeniyim. Sırt ağrılarınız için bacak krampları ağrıları için doğum sonrası hızla toparlamak için en önemlisi sağlık için yapılır bende ilk sezeryan oldum 2.de sezeryan derslerden fırsat buldukça kendim yapmaya çalışıyorum
Meliss_t Adenala evet sezeryan olmadan önce acaba açılmaya sebebiyet verebilir mi diye düşündüm araya uzun zaman da girdi vajinal doğumu tetikler mi
RavenV Adenala O doğum anında zaten açılma varsa yardımcı olur. Aynı şekilde çömelme merdiven çıkma vs. Erken doğum riski yoksa cinsel ilişki ve spor kısıtlanmaz.
Adenala Meliss_t Tabiki de benim doğum şeklim henüz belli değil ama doktorumun odasında var pilates topu bununla 8 çizme hareketi yaptırıyoruz dedi
Meliss_t Adenala doğru evet ben ilk gebeliğimde normal olarak gitmiştim ve açılmam olmadığı için bana da odamda pilates üzeri 8 hareketi squat hareketi vs yaptırmışlardı ama benim doğumum maalesef sezeryan gerçekleşti etkisi olmasa doktorlar ve ebeler yaptırmazdı ama vücut ağrılarım ve halsizliğim için istiyorum ama korkuyorum da başka yapabilecek spor da yok 🤷🏼♀️
Adenala Meliss_t Yani bilemiyorum 🤷♀️ yürüyüş vs yapıyorum ben evde gebe pilatesi vs yapıyorum ama egzersiz amaçlı sezeryan da olabilirim belli değil
Meliss_t Vandb o zaman pilates yapmamda bi sakınca yok değil mi zaten araştırma içindeydim eğer yakın çevremde ders imkanı bulursam gideceğim yoksa online ders alacağım ama emin olmadan araştırmaya girmek istemedim sağolun bilgi verdiğiniz için 💐
Busraoz Meliss_t Benim de ilk sezaryen 2.de aynı şekilde istiyorum. Sabah yürüyüş bandında yarım saat tempolu yürüyüş, akşam da hamile pilates ya da cardio yapıyorum çok zorlamadan. 16+0 ‘ım şu an 7. haftada başladım şu anlık bir sıkıntım yok🙏🏻
Vandb Meliss_t riskli bir gebeliğiniz olmadığı sürece hiç sakıncası yok merak etmeyin doğum sonrası daha hızlı toparlanmanızı sağlayacaktır
Meliss_t Busraoz ya çok teşekkür ederim böyle deneyimli annelerden cevap almak içimi çok rahatlattı 🥰
Meliss_t Vandb çok şükür şuana kadar riskle ilgili bi durum söz konusu olmadı kendimi çok halsiz bitkin hissediyorum hamilelikten önce spor yapıyordum ve dinçtim hem ruhen hem bedenen şimdi kendimi kötü hissediyorum ve başlamak istiyorum sizleri görmek beni cesaretlendirdi 🤩
gozdetrhn Meliss_t ben 4. ayda başladım doğurana kadar gittim pilates hocam topun üstünde zıplatıyordu ders bitiminde bende açılma olursa bebek gelirse ben sezaryen istiyorum diye aramızda hergün öyle şakalaşma geçiyordu hoca hiçbir sorun olmaz demişti olmadı da sezaryen oldum 39. haftada
Meliss_t gozdetrhn çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için bende 4. Aydayım ve başlamak istiyorum ☺️