Letubra yapacak bırsey yok ne kadar sakızda cıgnesen cıkolta yesen yıne mutlaka arıyorsun

Nihal1907 evet evde daha da abatiyorum gercekten. Eltim nerdeyse bir paket tütün içiyordu, tosun gibi çocuğu oldu. Kendi gözümle onu gördüğüm için birakmak daha zor geliyor galiba

Ynshkmt bırakamamışsınız ona bişey diyemem ben aşırı sigara seven bir insandım tiksindim de bıraktım Allaha şükür doğumdan sonra çok dikkat edin sigara içtikten sonra bebeğe o kokuyla yaklaşmayın o sigara öyle leş kokuyor ki içmeyene bırakınca anladım 4 yaşında bir kızım var bazen öperdim üstüm illa ki sigara kokardı anne sigara kokuyosun git demişti bir kere o kadar üzüldüm ki bir daha başlamayı düşünmüyorum inşallah bırakırsınız

Letubra ilk hamileliğimde daha öğrenmeden önce eşimin arkadaşı sarma sigara getirmiş çok güzel bi deneyin falan dedi onun kokusundan tiksinip bırakmıştım sonra hamile olduğumu öğrendim inşallah tiksindirir

Moonfaced ilk aylarda bulantiniz oldumu peki. Cok rahat bi hamileligim var ne koku ne tat hic bisey midemi bulandirmiyor. Daha hic kusmadim bile. Insallah tütün midemi bulandırabilir

Letubra ilk hamileliğimde kızımda 8. Hafta 15. Hafta arası kusma oldu sigaradan tiksindim şuan erkek bebek 16. Haftandayım ne kusma ne mide bulantısı hiç bişey yok 10. Haftada tiksindim kokusuna bile kusarım

Letubra ay ben öğrenir öğrenmez bırakmıştım hiç zorlanmadim, inşallah kolaylık diliyorum size de 🙏 Ben direkt kesip attim, bunun içilmemesi gerekiyor diye telkin edip kendimi yoksa günde bir pakete yakin içiyordum hamilelikten önce. Öyle azaltarak filan olmuyor bence, bir anda atın, bir süre alışana kadar sigarayi hatirlatacak ortam insanlardan uzak durun, mesela ben evde de iş yerinde de sürekli balkona çıkıp içtiğimden bırakınca hic çıkmadım aklıma gelir canım çeker diye. Aklınıza geldiğinde oyalayacak, zararı da olmayan kuruyemiş, kuru meyve gibi bir şeyler taşıyın yanınızda, bir de mesela sigara rutini varsa atıyorum kahve sigara, çay sigara gibi o içecekleri de bırakın 😅` benim ne zaman birakmaya çalışsam en çok yemeklerin üstüne canım ister mesela, bu süreçte yemeğin hemen ardından oyalanacak şeyler buluyordum, disardaysam hemen ödeyip kalkiyordum, evde isem hemen bulasiga Ocak silmeye geçiyordum. Ben bunlara dikkat ettim belki fayda olur size de.

Ynshkmt nasıl da savunmuşsun yanlışını ama sigarayla alakalı sağlık sağlıksız kötü bir alışkanlık o paketin üstündeki resimler demi bişey anlatmıyor size ne demek herşeyi sigaraya baglamamak lazım bağımlılık yapan madde bir çok organa zarar veriyor vijdan azabı ceklmelisiniz kusura bakmayın ama tabikide çocuğu için herşeyi yapan önlem. Annneyle bir degilsiniz herkesin nefsi var içer içmeyen nasıl içmiyor herkes biliyor ki sigara kafada bitiyor bırakınca bırakıyorsun

Letubra canım niye bebeğine kedine bu eziyeti yapiyorsun tabi kide çok zararlı bebeğe zararlıni aç oku bol bol inan bana bu dünyada sağlıklı bebeğe sahip olmak kadar büyük bir nimet lüks yok okadar harika bişey ki bebeğinin sağlığını düşünmemek bebeğin bilemezsin neye hassasiyeti var her kardeş bile farklı biri doğuyor astım oluyor sen bebeği i sağlığını bilmezsin ayrıca buna mecbursun Allah’ın emaneti içinde onun tüm organları sağlıkla oluşmayi hak etmiyormu o sağlıklı olması için seninde sağlıklı olman lazım hem üzüyor kendini de bı annesin artık başına niye gelmesin sigara birçok şeye zarar veriyor senin ne farkın ayrıcalığın var insan ihtimal varken bebeğinin canını hiçe sayarmi zoruna gitsin diye demiyorum üzül diye demiyorum gerçekten tam idrak edersne iyice okursa yaomazsin benim canım cila istedi hamileyken ama nasıl istiyor içim içimi yedi icsemmi diye birde çok zor olmuştu bebeğim zaten sayfalarca yazı okudum hepsi zararlı nikotin var direk bebeğe geçiyor diyordu doldurdum ama icemedim bendekide nefis ben mukemelim demiyorum ama ben okudukça öğrendikçe çıkar yolum kalmadı zaten ya göz göre göre zarar vericektim yada icmiyecektim içmedim , ve bebeğim doğduğunda içtim emzirirken bebek ağlamaktan sabaha kadar yatmiyordu onu görünce mahvoldu çocuk kas katı oluyordu sancidan kafein aldığı için uyumuyordu annekarninda agziyok diliyok diye yapilirmi bu

Cigdm valaha canım yanlışımı savunduğum yok benım kendımde olanı söylüyorum doğruyu söylüyorum evet sıgara kafada bıtıyor ama senın dedıgın gıbı kolay bıtmıyor tek çokda sakınnamak gerektiğini düşünüyorum benım görüşum bu ben yeterınce önlemımıde aldım da alan annelerdenim yazarken bir kere daha düşünüp yazmanı tavsıye ederim….

Letubra ben kullanıyordum hatta sigaranın yanında elektronik sigarada kullanıyordum planlı değildi hatta hep derdim ben nasıl bırakırım olursa diye ama çok şükür öğrendiğim gün bi tane son kez yakayım dedim yapamadım sonrasındada hep içersem bebeğime bişey olur düşüncesiyle içmedim şuan halada canım istemiyor sadece arkadaş ortamında canım istiyor ama genede içmiyorum içilen yerde durmuyorum umarım sizde biran önce bırakabilirsiniz

Letubra Öyle bir şey yapmayın. Nikotin oranı 0.1mg olan sigaralar var. Bırakayım derken bebeği daha çok zehire maruz bırakmayın

Ynshkmt bende aynı durumdayım içmeyince girdiğin sinir stres daha beter. Sigarayı yediklerimle ve mutlu olmakla telafi ediyorum. Ben mutlu olunca bebiş de mutlu önemli olan bu bence

Letubra Merhaba günde bir paket sigara içtiğim bir dönemde hamile kaldım belki motive olur diye yazıyorum çift çizgiyi gördüm gidip kan verdim ve pozitif o an dedim ki benim ciğerimi maf eden bu illet bebeğimi ne hale getirir ve bıraktım bir daha o pozitif sonucu öğrendiğim an itibariyle ağzıma sürmedim 3 hafta sonrada doğumum var nasipse bu arada kolay bir süreç yaşamadım çok gergin ve sinirliydim başta hamileliğimde nikotin eksikliğini yaşadım ama hep bebeğimi düşündüm buna hakkım yok dedim ve bitti zorlu bir süreçti ama önce kafada içmeyeceğini kodla ve içme bir anda bırakmazsan asla bırakamazsın ben biranda bıraktım 8 aydır dolu dolu içmiyorum

Letubra doktor bana geçen gün naparsan yap belirli dozda içki bile içebilirsin ama sigara içme dedi asla

Ya kusura bakmayın mutlu olun diye olumlu konuşamayacağım. Çünkü daha anne karnında ve senin vücudundan beslenen evladına bile bile zarar vermek net şekilde kötü anneliktir. Kimse de yaranmak için kötü annelik değil filan demesin.
              Hamilelikte herkes sevdiği şeylerden vazgeçiyor. Bırakamıyorum demek bahane gibi geliyor bana. Sanki zorla ağzına tutuyorlar, azıcık iradeli olup içmeyeceksin bu kadar basit.

Elo__35 bugün 21 gün kuralına başladım. Hic icmedim mesela. Ama isteğim hic bitmiyor. Acaba hep böyle aklıma sigarayla mi gezicem diye düşündükçe fena oluyorum. Biraktiktan sonra hala icme isteğiniz devam ediyormu yoksa sürekli bastirmaya mi calisiyorsunuz

Letubra eşiniz içiyor mu ? Başlarda eşim dayanamıyordu çok kötü olduğumda sigara veriyordu önce 2 tane içmeye başladım her gün sonra bir gün içip bir gün içmemeye başladım. Eşime de kızdım artık evde sigara bırakma yalvarsam da bana akşamları verme diye. Kendi evde artık içmiyor zaten. Dediğimi de yapmaya başlayınca şu an iyi gidiyorum. Aklıma gelmiyor mu geliyor. Meyveyle bastırıyorum şu anlık. Ki ben tiroit hastasıyım. Sigara her şeyi tetikliyor. Her gün onun vicdan azabıyla yaşamaktansa her gün kıvranmayı seçtim. İlla ki bir gün unutucam