Dilarademiryurek Öncelikle herkese merhaba 🧡 Ankara Bilkent şehir hastanesinde doğum yaptım. 40+1 de normal muayeneye gitmiştim nişan gelme olayından başka şikayetim yoktu nst ye bağlandığında sancılar çıktı ama hissetmiyordum bu yüzden yatış verdiler doğum servisine yürüyerek giriş yaptım ultrasonla bebeğin durumuna bakıldı açıklığıma bakıldı ve hiç açıklığım yoktu bebekte de sıkıntı yoktu yanımda eşim vardı odaya geçtik o gün iki saatte bir gelip açıklığıma baktılar bir kaç saat sonra 1 cm açılma olmuş duşa girdim sıcak suyun altında squat yaptım pilates topunda açma germe yaptım ve sancım olmadığı için sabah 6 ya kadar uyudum sonra suyum geldi ona uyandım sıcak bir su boşalmasıydı rengi de turuncu sarı karışımı bi renkti su gelmesinden sonra sancılarım başladı ara ara gelen ama çok ağır değildi 1 saat sonra şiddeti arttı nstye bağlıydım hareket etmem yasaktı bebeğin kalp atışları düzensiz nst ye bağlı kalmak zorundasın denildi bana serum ve oksijen bağladılar açıklığım yavaş ilerliyordu ilk doğum olduğu için saat 10 gibi hala 3 cm açıklığım vardı sancılar iyice artmıştı yerimde duramıyordum artık hemşireleri doktorları dinlemeyi bırakıp o sinirle nstyi çıkarıp duşa girdim açıklığım olsun diye sıcak suyun altında sancıları karşıladım sancılarım iyice arttı artık her sancı geldiğinde ıkın dediler ve sürekli alttan muayene ediyorlardı bebeğin başının hissedildiğini artık bu saatten sonra sadece ıkınmam gerektiğini bağırmamam gerektiğini söylediler sancılar geldikçe ıkınıyordum büyük tuvaletimi yapmaya çalışırken gibi ıkın dediler öyle de yaptım ama gerçekten büyük tuvaletimi yapıyormuşum bi yandan 😄 10 cm açıklığa ulaştığımda asistan doktor doğum diye bağırdı ve birden odada doktorlar asistanlar ebeler doluştu bacaklarımı kendime çekip ellerimle tuttum ve çenemi göğsüme dayayarak epey güçlü ıkınarak 3. Denemede doğurdum o rahatlık hissi hiçbir şey de yok inanın zaten bebeğiniz doğduktan sonra hiçbir şekilde sancılarınızı acınızı hatırlamıyorsunuz uçup gidiyor ne ara bebeğin eşini çıkardılar ne ara dikişimi yaptılar bilmiyorum bile bebeğimi yanımda tuttular yanımdan bir dakika ayrılmadı ilk emzirmesini dikişlerim yapılırken yaptım kesi yapmamışlardı ama kendi yırtıklarım vardı onları da doğal olarak görüyorum gayet güzel ıkındığım ve kolaylık sağladığım için sağlık personelleri tarafından sürekli övgüye tutuldum o da çok güzel bir histi güçlü olduğumu hissettirdi buradan hepsine teşekkür ediyorum daha sonra bir şeyler yedirdiler ve eşimi çağırdılar bebeği ve beni normal doğum servisine aldılar iki kişilik oda olduğundan eşim yanımda kalamadı odalar güzel temizdi ertesi gün öğleden sonra çıkış yaptık bu hikayeyi de tam 14 şubatta bana gelen en güzel hediye kucağımdayken yazıyorum burada ki herkese kolay doğumlar diliyorum ister sezaryen ister vajinal doğum olsun her türlü çok güzel bir anne olacağız sağlıcakla 🤚🏻❤️🥰
LamiyaCetinkaya Dilarademiryurek Galiba ben de 40ı görücem bu gidişle, inşallah fazla bekletmez en azından.. Çok güzel doğumun olmuş, gözün aydın, sağlıkla huzurla büyütün 🙏 Hiç suni verilmedi değil mi, kendin sancın arttı ?
pisiannesi Dilarademiryurek tuvaletinizi yaptığınızı doktor mu söyledi siz kendiniz mi farkettiniz, beni en çok tedirgin eden durumlardan biride bu 🥲
Bb95 Dilarademiryurek gözünaydın canım 💕 birşey sormak istiyorum sancı odasına eşini aldılar anladığım kadarıyla doğru mu bende orda doğum yapıcam da
Boncukk123 Dilarademiryurek cok guzel bir doğum olmuş 🥹 hayırlı olsun saglıkla büyütmek nasib olsun 🤲🏻 Rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın 🌸
Laylaaa Maşallah ne kadar güzel bir doğum olmuş bebeğinizi sağlıkla huzurla büyütün inşallah bende şuan 3 cm açıklıkla oğlumun gelmesini bekliyorum 38+3 deyiz. Hatta bir saattir falan kasık bölgemde çok hareket ediyor ama sancı gibi de değil bakalım umarım bugün yada sabah sağlıkla gelir paşam 🙏🏻 sizin gibi bir doğum olmasını temenni ediyorum
Hesenzade_f_g Laylaaa aclma oldugunu his ediyormuydunuz. Bende bugün 38 haftam kasık bolkem agriyor. 2 3 gundur dahada agriyo. Aclma ola bilir mi acaba. Yarin sabah kontrole gidicem
Dilarademiryurek LamiyaCetinkaya suni verilmedi sadece vajinayı yumuşatmak adına fitil sıktılar ve vazelin sürdüler kendi sancımla doğurdum
Dilarademiryurek pisiannesi hem doktor söyledi hem de sildiler oradan hissettim hiç korkulacak bir şey değil zaten onu istiyorlar yap diye
tgc_gzm2018 pisiannesi tedirgin olcak bı durum değil herkes de olmuyor bence bende olmadı 😁olsada yapcak bisy yok
Mamacitaa5 Dilarademiryurek nstden çıkarma olayından sonrasını bunu yazdıktan sonra okuycam bizzat bende aynısını yaptım da ondan ama duş alamadım ben klozert kapağını kapatıp oturdum üstüne ıkındım sürekli yatırdılar beni ben buna mecbur kalmıştım sonra tabi çok kızdılar bir daha çıkarıp gitme diye 😅🤷🏻♀️ Sizinde gözünüz aydın olsun sağlıkla büyütün 🎀🌹
Dilarademiryurek Mamacitaa5 teşekkür ederim gerçekten çok zor ama o sancılarla ıkınmamak ve sabit yatmak yatağı parçalayacaktım artık sancıdan kurtulduk şükür şimdi dikiş acısı çekiyoruz 😄
Smr28 Dilarademiryurek suni sancı vermediler mi? Benm açıklığım vardı sancım vardı ama suyum fln gelmemişti ona rağmen suni sancı verdiler öyle bir kaç saatte doğurdm bebekte kakasını yapmıştı
Dilarademiryurek Smr28 bebeğiniz kakasını yaptığı için suni vermişlerdir size hızlansın diye ben de öyle bir durum olmadığı için suni verilmedi kendi sancımla açılmam oldu hep