kumsal__ Alynq annenin kurtcesi Yöre Yöre degissede ben hep dâde daye olarak duydum ..yâdeyi ilkkez anne olarak duyuyorum.yâde hatıra anı vb demek diye biliyorum ben 🤔
Edaa3595 Alynq ben Yade yi eşimle isimlerimizin harflerini karıştırıp buldum 🙈 Anlamını da anmak anı hatıra diye biliyorum Kürtçe de anne olsa ne olacak ki anlamı anne dünyanın en muhteşem varlığı hangi dilde olursa olsun 🙏
Alynq kumsal__ ben de öyle biliyorum da en başından beri kızımı hep Yâde diye sevdim yok çizgi filmi var çocuklar dalga geçermiş falan öyle diyip isimden soğuttular ama içimde hep kaldı o isim başka isme ısınamadım
kumsal__ Alynq sizin içinize sindiyse kimseyi dinlemeyin ben şahsen kimseyi dinlemem .bende daha çocuk yok şimdiden şunun ismi bunun ismi olsun diyorlar bende içinizde kalmasinnyapin çocuk kendiniz koyun diyorum
Alynq Edaa3595 dimi ya kulağa da hoş gelen bir isim insanlar çok seviyorlar her şeye karışmayı ben de (inci meva) ya da (Yâde) koyacağım tek başına
Bebikk_10 kumsal__ Sonuç olarak kişinin adı önemli değil mi? Eşinizin ailesi veya akrabalari tarafindan annenizin adını öğrenmeleri zor olmaz diye düşünüyorum:) Eşimin çok yakın arkadasi 26 yaşında, ismini tekrar farkli bir isim olarak hocaya kulağına okuttu oyle rahatladıgını söyler hep. Belki isime, resime gore yapilanlari vardir bilemiyorum. Bize de hoca söyledi tabi doğruluğunu bilemem yine de içimi rahatlatıyor böyle bir durum.
kumsal__ Bebikk_10 isim önemli değil canım.ve o dönem eşimle sevgiliydik adımı dahi beni öğrendiklerinde farklı demiştim sonuç yapan yine yapıyor canım.onunki psikolojik etkiden dolayı etki ettiğini düşünmüş.bende şuan büyü var kafaya taktikca skntilarim artıyordu ne zamanki yokmuş gibi davranmaya başladım işlerim rast gitmeye başladı.kendini inandırmakLada alakalı bı durum.istersen 10isim koy alakası yok yapan yine yapiyo canım benim ismimi bile bilmiyorlardı gerçek adımı ailemi yapan yine yaptı halada çekiyorum sadece yokmuş gibi davranıyorum
Bebegimsu350 Alynq kızımın adı Minel fikir olur belki 🌸 Bu arada yanlış bilmiyosam yadde babanne büyük anne yerine geçiyordu
BirazbundanBirazondan1 Ben kızıma Bahar Gökçil koyduk. Başka isim olarak Belinay, Hanzade, ayda. Defne, Yağmur, Cemre, Cansu , Bensu
Merve_3351 Alynq bence isim koyarken türkçe olup olmadığına bakin yade güzel ama farsça herhlade Su bi kaç yıldır insanlar değişiklik olsun diye saçma ve hep ayni isimleri koyuyorlar
YoncaD Alynq benim Aysu cok hosuma gitmisti ay gibi parlak su gibi berrak demekmis. Sonra Lavinya ya karar verdim. Onunda anlami yüzü ay isigi kadar parlak ve güzel olan kadin demekmiş. Gökçe ve Ece de güzel ama su sira sanki cok duyuyorum.
Sadelim Alynq sana tavsiyem çevreyi dinleme ve vereceğin isim eşinle ikinizin içine sindiyse kimseye de söyleme insanlar her yere burnunu sokmayı iyi biliyor 36+4 haftalık olduk hala isim netlestiremedik hangi ismi bulduysak bı kulp takıldı o yüzden düşündüğün ismi netleştir bu olcak de direk yorum yapana da nasıl diye sormadım de geçen de en son öyle dedim düşündüğüm ismi söyledim yorum yapmaya başladılar yorumunuzu istemedim sordunuz söyledim dedim 🙄 ama eşim çevreyi çok takan biri olduğu için ne düşünsek yumurtluyor beğenmeyen olunca da direk vazgeçiyor 🤷
Alynq Sadelim evet ya o yüzden ben de 8. Aya kadar ismini netleştirip 8.aydan sonra da künyesini kapı süsünü çikolatasını falan yaptırıcam ve ismi de kimseye söylemicem açıkçası bizim bebeğimiz ve bizim kararımız çok hevesli olan kendi doğurup isim koysun dimi😂😄